Google відкриває другий фонд на $10 млн для підтримки українських стартапів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google продовжує допомагати українським стартапам, запускаючи другий Фонд підтримки стартапів в Україні. Цей фонд, як і перший, буде надавати фінансову підтримку до $100,000.

Реклама

Технологічний гігант Google в рамках ініціативи Startup Ukraine Support Fund запустив другий Фонд підтримки стартапів. Цей фонд отримав бюджет у розмірі $10 млн, призначений для фінансової підтримки стартапів без участі в капіталі протягом 2024 та 2025 років.

Google зазначає, що з моменту початку повномасштабної війни в Україні компанія виділила понад $45 млн готівкою та $7 млн у негрошовій формі для підтримки гуманітарних зусиль на користь людей в Україні та тих, хто рятується від війни. Компанія також прагне використовувати свої продукти для допомоги людям, які постраждали від війни, наприклад, захисту від кібератак та боротьби з дезінформацією.

У березні 2022 року Google створив Фонд підтримки Google для стартапів в Україні (Google for Startups Ukraine Support Fund), який надав 58 одержувачам фінансову підтримку у розмірі $5 млн у вигляді грантів без залучення капіталу. Стартапи, за підтримки Ukraine Support Fund, отримали $15,8 млн подальшого фінансування.

У рамках нового Фонду, компанія оголошуватиме відібрані стартапи, які отримають до $100 000 нерозбавленого фінансування, а також постійне менторство від Google, підтримку продуктів і до $300 000 у вигляді кредитів на хмарні технології. Ця практична допомога спрямована на те, щоб українські підприємці мали можливості підтримувати та розвивати свій бізнес, зміцнювати свою спільноту та створювати основу для економічного відновлення після війни.

Подача заявок розпочнеться пізніше цього року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоGoogle

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: