У США розробляють ШІ-систему для космічного комплексу протидії гіперзвуковим ракетам

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На тлі появи на озброєнні низки світових держав гіперзвукових ракет і фактів їхнього успішного застосування, у США стурбовані створенням системи для протидії цій загрозі, для чого на навколоземну орбіту виводять супутники, які ввійдуть у єдину мережу для відстеження, контролю та перехоплення ракет, що рухаються на гіперзвукових швидкостях більше ніж п’ять Махів. Крім того, для роботи цієї системи знадобиться спеціальне програмне забезпечення, для розроблення якого було обрано компанію EpiSci, ідеться в публікації сайту SpaceNews.

Реклама

Стеження за гіперзвуковими ракетами є технічно складним завданням, оскільки цей тип цілей рухається на великій швидкості і може різко змінювати свій курс, що вимагає відповідних рішень, тому фахівці компанії EpiSci при розробці ПЗ застосовуватимуть можливості штучного інтелекту.

Перед розробниками програмного забезпечення стоїть завдання щодо ефективної взаємодії супутників, що входять в угруповання, і своєчасне передавання зображень рухомих гіперзвукових ракет, а також подальше опрацювання отриманих даних.

Фахівці EpiSci працюють у співпраці з компанією Raytheon Technologies, що є військовим підрядником і має досвід у створенні систем протиракетної оборони та аналізу інформації, щоб у найближчому майбутньому випробувати свою розробку в умовах, наближених до реальних, – для цього буде використано процес симуляції системи протиракетної оборони з метою перевірки ефективності обробки даних, отриманих із супутників.

Для успішного виявлення факту запуску гіперзвукових ракет і подальшого ведення даних цілей, розробники повинні створити програмне забезпечення, що відсіває інші об’єкти, які рухаються в повітряному просторі на високих швидкостях, наприклад, літаки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: