Sony: PlayStation 5 підходить до кінця свого життєвого циклу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здається, що придбання PlayStation 5 через роздрібні канали стало можливим тільки нещодавно, після кількох років проблем із постачанням, включно з браком чіпів і втручанням спекулянтів. Однак, згідно з недавнім звітом Bloomberg, Sony заявила, що консоль наближається до останньої фази свого життєвого циклу. Наомі Мацуока, старший віцепрезидент японської ігрової компанії, зробила цю заяву, спричинивши тим самим різноманітні меми та суміш здивування і замішання серед шанувальників.

Випущена в листопаді 2020 року, PS5 цього року відзначить свою четверту річницю, і протягом усього часу існування консоль розкуповувалася швидше, ніж її можна було поповнити. Проте Sony вдалося реалізувати понад 54 мільйони пристроїв. Ба більше, PS5 може перевершити за продажами свою попередницю, PS4. Однак ці досягнення не відповідають початковим прогнозам Sony: компанія планувала продати 25 мільйонів консолей у поточному фінансовому році, який закінчиться в березні 2024 року, але нижчі, ніж очікувалося, святкові продажі у 2023 році призвели до перегляду прогнозу.

Як і будь-яка інша технологічна компанія, Sony працює на перспективу, плануючи продукти за роки до їх виходу на ринок. Тому висловлювання компанії можуть натякати на те, що в розробці перебуває абсолютно нова, досконаліша модель PS5. Хоча PS5 Slim, представлена наприкінці 2023 року, являє собою нову версію консолі, вона значною мірою зберігає основні функції оригінальної моделі. Спекуляції навколо існування PS5 Pro тривають уже деякий час, і заява Sony може тонко вказувати на те, що споживачі в найближчому майбутньому побачать або PS5 Pro, або PS6.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.