OpenAI може створити свою пошукову систему і потіснити Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія OpenAI відома як розробник найпопулярнішого у світі чат-бота ChatGPT, а тепер ще й Dall-E. На цьому компанія зупинятися не збирається і в планах протистояння з таким гігантом пошуку, як Google.

Видання The Information стверджує, що нова пошукова система частково працюватиме на основі Microsoft Bing, але матиме схожість і з пошуком Google. OpenAI поки що офіційно не підтвердила роботу над пошуковою системою, але вона збільшує можливості перегляду веб-сторінок у ChatGPT і пропонує більш контекстний та діалоговий підхід до пошукових запитів.

Поки що нічого не говориться про те, чи буде пошук запропонований окремо, чи увійде до складу ChatGPT. Не виключено, що він буде доступний платним передплатникам ChatGPT.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OpenAI вже пропонує веб-сканер GPTBot, який використовує ChatGPT для пошуку інформації в інтернеті. Використання пошукової системи Bing не дивно, оскільки Microsoft є одним із головних інвесторів OpenAI. Однак сама система Bing знайшла не надто багато нових користувачів після включення до ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.