Instagram і Threads більше не рекомендуватимуть політичні повідомлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви хочете бачити повідомлення від акаунтів, за якими ви не стежите, вам потрібно буде відмовитися від участі.

Meta більше не рекомендуватиме користувачам політичні пости в Instagram і Threads.

“Ми хочемо, щоб Instagram і Threads були чудовим досвідом для всіх”, – йдеться в повідомленні компанії в блозі. “Якщо ви вирішили стежити за акаунтами, які публікують політичний контент, ми не хочемо вставати між вами та їхніми постами, але ми також не хочемо проактивно рекомендувати політичний контент від акаунтів, за якими ви не стежите”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви все ж хочете, щоб політичний контент рекомендувався вам на сайті, обидва сайти запропонують контроль, де ви можете запросити його перегляд. В іншому разі політичний контент, розміщений акаунтами, за якими ви не стежите, буде обмежений за замовчуванням.

Спочатку ця функція з’явиться в Instagram і Threads, проте пізніше Meta планує поширити її і на Facebook. Однак уже протягом кількох років у стрічках Facebook менше уваги приділяється новинам.

Глава Instagram Адам Моссері сказав про Threads: “Наша мета – зберегти можливість для людей обирати взаємодію з політичним контентом, поважаючи при цьому апетит кожної людини”. Те ж саме він сказав незабаром після запуску Threads минулого літа.

“З погляду платформи, будь-яке додаткове залучення або дохід, який вони можуть принести, зовсім не варті тієї уваги, негативу (будьмо чесними) або ризиків для чесності, які з ними пов’язані”, – сказав тоді Моссері.

Професійні акаунти на Instagram зможуть побачити, чи можуть їхні пости бути рекомендовані, на сторінці статусу акаунта. Право акаунта на рекомендацію визначатиметься тим, чи розміщував він останнім часом політичний контент. Якщо акаунту буде відмовлено в просуванні, він зможе видалити нещодавні пости, а також запросити перегляд, якщо він не згоден із рішенням Meta.

Цей крок – остання спроба Meta допомогти контролювати політичний контент. Нещодавно Facebook і Instagram також почали вимагати від політичних рекламних кампаній розкривати інформацію про те, що їхні оголошення містять контент, згенерований штучним інтелектом, у спробі обмежити рекламу, яка навмисно вводить громадськість в оману.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.