Скільки коштує Starlink, і чи вартий він того

Якщо ви збираєтеся підключити супутниковий інтернет Starlink, ознайомтеся з цим спрощеним описом різних рівнів цін, вартості передплати та плати за обладнання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На планеті є місця, куди широкосмуговий доступ ще не дістався. Але, на щастя, для тих, хто перебуває у віддалених куточках планети і потребує підключення до Інтернету, є обіцянка Starlink.

У цього супутникового інтернет-провайдера близько 5 000 супутників, що обертаються навколо Землі, що дає йому змогу надавати доступ до інтернету будь-якій людині з приймальною антеною, хоч би в якій точці планети вона перебувала. Але ця послуга коштує недешево.

Існує чотири основних типи тарифних планів Starlink: два для тих, кому потрібне обслуговування в стаціонарних умовах (стандартний і пріоритетний), і два для тих, хто перебуває в дорозі (мобільний і мобільний пріоритетний). Але все трохи складніше. Кожен тарифний план, крім стандартного, має різні цінові рівні, щоб задовольнити клієнтів з різними потребами в даних. Крім того, крім щомісячної абонентської плати, вам також доведеться придбати приймач, вартість якого залежить від обраного вами тарифного плану. Таким чином, на перший погляд це не найпростіша система ціноутворення.
Щоб полегшити розуміння, ми навели всі рівні послуг Starlink у таблиці нижче. Ми також вказали вартість одного мегабіта в секунду, що допоможе вам краще зрозуміти, скільки коштує Starlink порівняно з іншими інтернет-провайдерами (ISP).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи вартий Starlink того?

Чи є інтернет Starlink хорошим варіантом для вас, багато в чому залежить від того, де ви живете.

Якщо ви перебуваєте в районі, де є безліч провайдерів кабельного та оптоволоконного інтернету, вам слід спочатку розглянути ці варіанти, оскільки наземний інтернет зазвичай швидше, дешевше і надійніше супутникового.

Однак якщо ви живете в сільській місцевості, де кабельне, оптоволоконне та стаціонарне бездротове підключення до Інтернету не завжди доступне (або не по кишені), то Starlink може стати для вас найкращим варіантом. Великою перевагою є те, що супутникова мережа Starlink може передавати широкосмуговий доступ із космосу практично в будь-яку точку планети. Хоча Starlink дорожчий за більшість інших провайдерів і часто працює повільніше, він посів перше місце в списку найкращих інтернет-провайдерів PCMag завдяки широкому охопленню.

Провідний аналітик PCMag з апаратного забезпечення Брайан Вестовер використовує його в глухих районах штату Айдахо як для роботи, так і для дому, і, за його словами, “він став незамінною частиною мого нового сільського життя”. За останні півроку Starlink став швидшим (хоча і дорожчим).

Альтернативи Starlink

У Starlink є два конкуренти серед супутникових інтернет-провайдерів: HughesNet і Viasat. Обидва вони, як і Starlink, пропонують інтернет у широкому діапазоні районів, де наземний інтернет недоступний. Однак дані тестів швидкості Ookla показують, що Starlink є найкращим супутниковим провайдером із трьох, коли йдеться про швидкість завантаження, швидкість скачування і затримку. (Ookla належить Ziff Davis, материнській компанії PCMag).

Варто зазначити, що нижні рівні HughesNet і Viasat також більш доступні за ціною, ніж базовий пакет Starlink, тому, якщо для вас головне – зберегти низькі витрати, вам варто розглянути альтернативні варіанти.

Також розумно стежити за цим простором. Наразі Starlink має перевагу, але в майбутньому ситуація може змінитися, оскільки HughesNet і Viasat продовжують додавати нові супутники до своїх угруповань, а на ринок виходять нові конкуренти, такі як Amazon. Тому не варто просто підписатися і не озиратися назад. Навіть якщо ви вже є платним абонентом, варто стежити за цінами і переглядати їх кожні кілька місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.