Microsoft примушує користувачів до оновлення Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft знову підштовхує користувачів Windows 10 спробувати Windows 11 за допомогою чотиристорінкового вікна, що спливає, розповідає про переваги новітньої ОС.

Ви вже оновилися до Windows 11? Microsoft знову намагається підштовхнути людей до переходу на свою нову операційну систему за допомогою повноекранних спливаючих вікон.

Як повідомляє Windows Latest, реклама Windows 11 з’являється у тих, хто встановив додаткове оновлення Windows 10 January 2024. Вам потрібно пройти чотири сторінки, на яких розповідається про переваги Windows 11; В кінці ви можете оновити або залишити Windows 10.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У спливаючому вікні розповідається про переваги Windows 11, у тому числі про розширення функцій, поліпшення ігрового процесу, а також новий зовнішній вигляд і функціональність. У ньому говориться, що ОС “веселіша”, ніж Windows 10, і обіцяється, що при оновленні всі ваші програми, ігри та файли залишаться з вами.

Як зазначає Windows Latest, Microsoft робила те саме в лютому і травні 2023 року. Жодна із спроб не принесла значних результатів. За даними Statcounter, з лютого по червень 2023 частка Windows 11 на світовому ринку збільшилася з 19% до 24%.

В даний час Windows 10 є домінуючою ОС з 66,45% глобальної частки ринку, за нею слідує Windows 11 з 27,83% і Windows 7 з трохи більше 3%, повідомляє Statcounter.

Чому люди не переходять на нову версію? Windows 11 включає суворіші вимоги до обладнання, наприклад до чіпа TPM 2.0, тому деякі старі ПК не можуть з нею впоратися, що змушує людей купувати новий пристрій. Ряд важливих функцій Windows 11 також перекочував у Windows 10, наприклад інструмент штучного інтелекту Copilot від Microsoft.

Офіційна підтримка Windows 10 закінчується 14 жовтня 2025 року. Microsoft запропонує програму розширеного оновлення безпеки (ESU) Windows 10 для фізичних та юридичних осіб терміном до трьох років, проте ціни на неї поки не оголошені. Потенційно на горизонті також маячить Windows 12.

Джерело: StatCounter Global Stats – Windows Version Market Share

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.