“Київстар” тестує 5G New Radio: що це за технологія

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія “Київстар” звернулася до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК) з проханням протестувати технологію 5G New Radio (NR).

Реклама

У відповідь на це звернення НКЕК запропонувала заходи для уникнення шкідливих впливів на здоров’я та безпеку людей, домашніх тварин та майна. Згідно з умовами, використання обладнання для тестування технології 5G можливе тимчасово.

Технологія 5G NR – це нова технологія радіодоступу, розроблена консорціумом 3GPP для мобільної мережі 5G. Вона має кілька переваг, таких як більша пропускна здатність для бездротових користувачів, покращення зв’язку між користувачами та підвищення швидкості передачі даних.

Відзначається, що ця технологія може бути корисною для муніципального транспорту завдяки використанню надшвидкого машинного навчання для виявлення та класифікації руху автобусів, велосипедів та пішоходів.

Компанія “Київстар” вже готується до впровадження технології 5G і сподівається на запуск локального тесту у 2024 році. Відзначається, що повномасштабна війна впливає на частоти, необхідні для цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоНКЕК

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: