Samsung візьме участь у просуванні MacBook з OLED-дисплеями тільки у 2027 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung готується приєднатися до ланцюжка поставок OLED-дисплеїв Apple для майбутніх моделей MacBook, повідомляє корейське видання The Elec.

Чутки про плани Apple щодо переходу в MacBook Pro і MacBook Air з технологій mini-LED і LCD-дисплеїв на OLED ходять уже кілька років. В останньому матеріалі йдеться про те, що Samsung наразі збирає лінію з виробництва OLED-панелей восьмого покоління, орієнтовану на постачання дисплеїв для майбутніх моделей MacBook. Панелі з цієї виробничої лінії з’являться в нових моделях MacBook не раніше 2027 року, додає The Elec.

Наприкінці минулого року видання ETNews повідомило, що Apple планує впровадити технологію OLED-дисплеїв у дев’ять нових пристроїв до 2027 року, починаючи з двох нових моделей iPad Pro в березні. Потім, як очікується, вона переключить увагу на 16-дюймовий MacBook Pro з OLED-дисплеєм у 2025 році, а наступного року випустить нові 14-дюймові MacBook Pro, 13- і 15-дюймові MacBook Air, 10,9-дюймові iPad Air і 8,7-дюймові iPad mini з OLED-дисплеями. Таким чином, інформація видання дає змогу припустити, що панелі з нової виробничої лінії не будуть використовуватися в першій хвилі OLED MacBook у 2025 році. Очікується, що 2027 року Apple впровадить OLED у 12,9-дюймову модель iPad Air, про яку так само ходять чутки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переваги OLED-дисплеїв охоплюють підвищену яскравість, вищий коефіцієнт контрастності, більшу точність передачі кольору і менше енергоспоживання порівняно з наявними РК-дисплеями. OLED-панелі також тонші та легші за РК-дисплеї. Apple вже використовує OLED у всіх моделях iPhone і Apple Watch, за винятком iPhone SE.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.