OpenAI та Microsoft виявили хакерів російської розвідки, які використовують ШІ для своїх атак

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Співробітники компаній Microsoft та OpenAI провели дослідження, під час якого встановили, що російські хакери використовують штучний інтелект для дослідження супутникових і радіолокаційних технологій. За даними компанії Microsoft, такі хакери діють під впливом російської розвідки та мають певний тактичний і стратегічний інтерес для російського уряду.

Реклама

Ця група, яка також називається Forest Blizzard, активно використовує штучний інтелект для аналізу супутникових і радіолокаційних технологій, що може використовуватися у військових операціях в Україні. Вона діє не тільки в Україні, але і має активності в інших напрямках, зокрема в обороні, логістиці, політиці, енергетиці, неурядових організаціях та інформаційних технологіях.

За даними Microsoft, Forest Blizzard використовували LLM для дослідження протоколів супутникового зв’язку, технологій радіолокаційної візуалізації й конкретних технічних параметрів. У зв’язку з цим всі облікові записи та активи, пов’язані з Forest Blizzard, були заблоковані компанією Microsoft.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоMicrosoft

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ