Sony переглянула свої прогнози щодо продажів PlayStation 5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ігровий підрозділ Sony за третій фінансовий квартал 2023 року встановив рекордний рівень виручки. За цей період було продано 8,2 мільйона консолей PlayStation 5, що дозволило загальній кількості проданих консолей досягти позначки в 54,7 мільйона. PlayStation 5 наразі посідає 15-те місце в списку найбільш продаваних консолей усіх часів, перебуваючи між SNES з результатом у 49,1 мільйона і Xbox One з результатом у 58 мільйонів.

Однак, продажі PlayStation 5 за фінансовий рік становлять 16,4 мільйона, що означає, що в останньому кварталі необхідно продати ще близько десяти мільйонів пристроїв, щоб досягти вихідної мети Sony в 25 мільйонів продажів. Тому компанія переглянула свою річну мету і знизила її на 4 мільйони до рівня в 21 мільйон одиниць.

Як відомо, модель PlayStation 5 більше не буде продаватися після того, як закінчиться поточний запас, і на ринку залишиться тільки Slim-модель, випущена в листопаді. Власники PlayStation 5, які очікували випуску нових ігор, пов’язаних з такими франшизами, як God of War або Spider-Man, залишилися розчарованими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Що стосується програмного забезпечення від сторонніх виробників, ми продовжуємо прагнути до розробки високоякісних продуктів та ігрових сервісів. Однак, незважаючи на те, що великі проєкти перебувають у розробці, ми не плануємо випускати нові основні ігри за наявними франшизами в наступному фінансовому році”, – повідомили в компанії.

З чуток, Sony планує випустити PlayStation 5 Pro у 2024 році. Очікується, що продуктивність растеризації збільшиться на 50-60% при одночасному подвоєнні продуктивності трасування променів. Модель Pro також повинна буде оснащена апаратною технологією масштабування, аналогічною DLSS.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.