Українська компанія Aerobavovna розробила для ЗСУ аеростати, здатні забезпечити зв’язок для FPV-дронів на відстані 100 км та перебувати в небі тижнями

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Українське підприємство Aerobavovna працює над аеростатами для військових, призначеними для спостереження та ретрансляції сигналів управління безпілотниками.

Реклама

За словами співзасновника проєкту, Юрія Висовеня, команда Aerobavovna вже випустила приблизно сто різних моделей аеростатів. Одна з цих моделей може надавати зв’язок на відстані 100 км, перебуваючи на висоті 300 метрів.

Аеростати використовуються як ретранслятори сигналів для FPV-дронів. Зокрема, невеликий аеростат здатний підіймати обладнання вагою до 4 кг та залишатися в повітрі протягом дня. Ця модель вже успішно випробувана на фронті, де її можна запустити всього за 15 хвилин.

Команда Aerobavovna також працює над спеціальним причепом, який дозволить запускати аеростати за декілька хвилин. Великі моделі аеростатів здатні перебувати у повітрі до двох тижнів, якщо забезпечувати їх енергією відповідно.

Щоб уникнути пошкоджень у разі падіння, аеростати виготовлені із матеріалів, які зберігають цілісність протягом тривалого часу. Крім того, вони не знаходяться під тиском, тому втрачають газ та опускаються на землю повільно.

Команда Aerobavovna також проводить навчання операторів аеростатів, включаючи постачання необхідного обладнання та інструментів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоФокус

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ