Apple дасть автовиробникам більше свободи в оформленні зовнішнього вигляду CarPlay

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple вирішила пом’якшити свою політику щодо CarPlay – мультимедійної системи, яка дозволяє використовувати смартфони компанії в автомобілях. Тепер автовиробники зможуть отримувати ліцензію на CarPlay у Apple і адаптувати її під свій стиль і потреби.

Реклама

Раніше Apple суворо контролювала зовнішній вигляд і функціональність CarPlay, не дозволяючи автовиробникам вносити зміни в інтерфейс або додавати в нього нові можливості. Це обмежувало привабливість CarPlay для деяких покупців, які хотіли б бачити у своїх транспортних засобах більш індивідуальне та зручне рішення.

З новою версією CarPlay автовиробники зможуть створювати унікальні елементи інтерфейсу, а також реалізовувати інші поліпшення, що були неможливі раніше. Першими, хто скористається цією можливістю, будуть Porsche та Aston Martin. Вони вже представили свої версії CarPlay, які відрізняються від стандартної.

За словами представників Apple, нова версія CarPlay буде доступна для всіх автовиробників, які захочуть ліцензувати її у компанії. Однак поки що невідомо, коли і які автомобілі більш бюджетних марок отримають у своє розпорядження нову версію системи.

Apple сподівається, що нова версія CarPlay підвищить її популярність серед автовиробників і покупців, а також зміцнить позиції на ринку автомобільних мультимедійних систем.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ