Зеленський підписав закон про продовження воєнного стану та мобілізації в Україні на 90 днів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Президент України Володимир Зеленський затвердив законопроєкти про подовження загальної мобілізації та воєнного стану на додаткові 90 днів.

Реклама

Згідно з документом, загальна мобілізація та воєнний стан в Україні будуть діяти до 13 травня 2024 року, що є продовженням попереднього строку до 14 лютого.

Воєнний стан в Україні був оголошений після початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України 24 лютого 2022 року. Цей правовий режим надає відповідним владним структурам та військовому керівництву необхідні повноваження для забезпечення національної безпеки та відвернення загрози з боку збройної агресії.

Введення воєнного стану дозволяє владі вживати ряд заходів, включаючи встановлення комендантської години, евакуацію населення, перевірку документів та огляд особистих речей та майна громадян.

Подовження воєнного стану в Україні є вже сьомим заходом такого роду.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: