Мобільні комплекси зі спостереження на кордоні України отримують нові можливості завдяки системі від Compass Engineering

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Державна прикордонна служба України (ДПСУ), спільно з українською IT-компанією Compass Engineering, активно впроваджує новітню мобільну систему моніторингу державного кордону. Ця система дозволяє прикордонникам здійснювати ефективне спостереження вдень і вночі, включаючи повітряний простір.

Реклама

Згідно з інформацією від представників компанії, розроблена система інтелектуального нагляду базується на мобільних комплексах. Перші 10 мобільних тепловізійних комплексів вже обладнали комплексним рішенням, яке дозволяє оперативно встановлювати пункти моніторингу.

Автомобілі оснащені мобільними щоглами, біспектральною камерою та модулем точного позиціонування, що дозволяє передавати координати виявлених об’єктів у верхньорівневі системи. За словами представників ДПСУ, ця розробка вже продемонструвала свою ефективність.

Система є повністю автономною та мобільною, може інтегруватися з іншими системами і виявляти людей та техніку. Вона забезпечує чітку картинку високої роздільної здатності завдяки сучасній оптиці, а тепловізійна камера дозволяє здійснювати спостереження у будь-яких погодних умовах на будь-якому рельєфі місцевості. Крім того, систему можна дооснащувати технологіями штучного інтелекту та нейронних мереж.

“Такі системи раніше розроблялися стаціонарно, але нам потрібні мобільні рішення, які можна оперативно розгорнути на будь-якій місцевості, щоб наші прикордонники могли ефективно виконувати свої завдання”, – зазначає Микола Лущик, начальник управління зв’язку та інформаційних систем Адміністрації Держприкордонслужби.

“Ми прагнемо максимальної мобільності та безпеки для бійців, щоб вони могли ефективно виконувати свої завдання”, – додає Віталій Роздобутько, директор Compass Engineering.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоДПСУ

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: