Кількість вірусів для Mac продовжує зростати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Malwarebytes нещодавно опублікувала звіт, в якому міститься інформація про еволюцію шкідливого програмного забезпечення за останній рік, країни з найбільшою кількістю атак з використанням програм-вимагачів та динаміку кіберзагроз проти комп’ютерів Mac.

Реклама

Згідно з наявними даними, програми-вимагачі наразі є найбільш серйозною загрозою для бізнесу та населення. Кількість кібератак зросла на 68% у 2023 році, а США залишаються найбільш вразливою країною. Зростає і сума викупу. Наприклад, банда Rockbit вимагала 80 мільйонів доларів після атаки на Royal Mail.

Крім того, кількість шкідливих програм для комп’ютерів Mac продовжує зростати. Злочинці частіше атакують платформи Apple, часто успішно уникаючи виявлення. Це розвіює міф про надзахищену екосистему Apple, яка успішніше протистоїть кібератакам, ніж Windows.

Особлива увага приділяється шкідливому програмному забезпеченню MacStealer, яке дозволяє отримати доступ до паролів, кредитних карток, брелоків iCloud, документів, криптогаманців і т.д. Користувачі комп’ютерів Mac також стали жертвами шкідливого програмного забезпечення Atomic Stealer. Це шкідливе програмне забезпечення поширювалося через рекламу в Google.

У звіті також розглядаються тенденції щодо шкідливої реклами, програм-вимагачів “нульового дня”, методів кібератак Living Off The Land (LOTL) та банківських троянів для Android.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ