The New York Times: Ракет ППО в Україні вистачить тільки до березня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Затримка фінансової допомоги від США може мати серйозні наслідки.

За даними The New York Times, Україна стоїть перед загрозою вичерпання запасів ракет протиповітряної оборони до березня. Цю інформацію надають неназвані американські чиновники.

Експерти вважають, що відсутність нових постачань може серйозно вплинути на оборону країни. Зазначається, що без підтримки союзників “важко уявити, як Сили оборони зможуть утримувати позиції”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначається також, що до березня може ускладнитися проведення локальних контратак. Однак експерти наголошують, що росії буде складно швидко набрати достатній потенціал для проведення масштабного наступу. Проте, російські війська можуть “незграбно” просуватися зі значними для себе втратами.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року президент США Джо Байден подав до Конгресу запит на виділення $106 млрд, з яких $61 млрд передбачаються для України, в основному на закупівлю зброї. Проте запит ще не схвалили через політичні розбіжності.

На сьогодні Верхня палата Конгресу ухвалила рішення, яке може відновити допомогу Україні. Законопроєкт передбачає виділення для країни $60 млрд.

Також, на саміті Євроради 1 лютого всі 27 країн членів Євросоюзу погодилися надати Україні 50 млрд євро. Європейський союз планує виплачувати кошти уже в березні, передбачаючи надання 17 млрд євро прямої допомоги та 33 млрд євро у вигляді кредитів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОThe New York Times

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.