Штучний інтелект назвав п’ять криптовалют, які стануть найкращими у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому Google випустила Gemini, новий ШІ. Чат-бот має замінити свого попередника Bard. В основі змін лежать поліпшення, покликані зробити Gemini ефективнішим.

Раніше чат-бот Google отримав нові функції. Йдеться про розширення наявних функцій Bard на понад 40 мов і країн, включно з можливістю завантажувати зображення за допомогою Google Lens або коригувати відповіді бота за довжиною і стилем.

В англомовній версії чат-бота впроваджуються нові функції: АІ-інструмент може збирати інформацію з різних сервісів Google, як-от Gmail, Maps, Drive, YouTube, і враховувати її у своїй відповіді. Також інструмент може обробляти інформацію про розклад рейсів і вільні місця в готелях. Google хоче в майбутньому створити спосіб підключення чат-бота до сторонніх інструментів. Однак точних термінів реалізації цієї функції компанія не називає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також було покращено функцію “Пошук у Google”: після натискання на символ G чат-бот зі штучним інтелектом перевіряє власну відповідь і шукає в інтернеті докази своїх тверджень. Потім користувачі зможуть переглядати будь-який суперечливий або підтримуючий контент. Кожне речення перевіряється, і за кольоровим маркуванням можна побачити, чи підтримує пошук Google твердження чат-бота чи ні.

Захист даних має продовжувати відігравати важливу роль, підкреслює Google. Тож, якщо користувач, наприклад, планує скласти резюме або зробити план поїздки з ШІ, йому не потрібно турбуватися, що особисті дані будуть розкриті. Цей контент не буде представлений людям-рецензентам, а чат-бот не стане додатково навчатися на цих даних.

Новий чат-бот має вчетверо більше параметрів порівняно з попередником. Він може вирішувати складніші завдання і генерувати креативні тексти. Gemini може дати конкретну відповідь на запитання, які п’ять криптовалют є найкращими для інвестицій у 2024 році. На це звернув увагу портал CoinMarketCap.

Зображення з відкритих джерелНасамперед, Gemini рекомендує біткоїн.

“Біткоїн – найстаріша і найвідоміша криптовалюта. Його ринкова капіталізація перевищує $1 трлн, і він вважається найбезпечнішою криптовалютою”, – пише чат-бот.

Наближення халвінгу, який очікується у квітні, ймовірно, призведе до значного зростання ціни провідної криптовалюти. Аналітики вже кілька місяців прогнозують зростання активу. Очікується, що халвінг спровокує бичачий ринок, нагадує чат-бот.

Багато експертів припускають, що в результаті ціна BTC вперше досягне $100 000. Криптовалюта встановила поточний рекордний максимум у листопаді 2021 року на позначці $69 000. 11 лютого за монету дають $47 600.

Gemini помилково називає біткоїн “найбільш нестабільною криптовалютою”. Навіть серед десяти найбільших монет багато активів поки що коливаються значно сильніше, ніж лідер ринку.

На думку Gemini, Ethereum, найближчий конкурент біткоїна, також заслуговує на увагу. ETH особливо рекомендується трейдерам, які хочуть інвестувати в порівняно стабільну криптовалюту. У 2023 році курс Ethereum коливався помітно менше, ніж курс біткоїна. Ethereum – безперечний лідер у секторі DeFi. Криптовалюта продовжує боротися за свою першість у цій царині, при цьому кількість конкурентів постійно збільшується. 11 лютого за 1 ETH дають майже $2 500.

Gemini бачать у Cardano (ADA) величезний потенціал. Це прямий конкурент Ethereum. Обидва блокчейни прагнуть домінувати у сфері децентралізованих фінансів. Серед розробників децентралізованих додатків Cardano завжди був менш популярний, ніж Ethereum. Однак у 2023 році блокчейн домігся помітного прогресу в просторі DeFi, як свідчать дані DefiLlama.

“Cardano вирізняється енергоефективністю і масштабованістю”, – пише про проєкт Gemini.

У майбутньому ADA “має потенціал стати однією з найважливіших криптовалют майбутнього”. ADA наразі посідає восьме місце серед найбільших криптовалют і має конкурувати з більш молодими проєктами Solana та Avalanche.

Solana також присутня в списку рекомендованих для інвестицій монет. Криптовалюта пережила друге народження у 2023 році після різкого падіння у 2022 році. Жодна інша криптовалюта з топ-10 не змогла показати настільки хороші показники, як SOL минулого року.

Токен SOL став особливо популярним серед інституційних інвесторів. Проєкт відомий хорошими відносинами з регулювальними органами і має великий потенціал для масового впровадження завдяки масштабованості. Блокчейн Solana нещодавно зазнав збою. Це не послабило курс криптовалюти. SOL зріс у ціні на 11% у межах тижневого тренду (з 4 по 11 лютого).

Polkadot (DOT) теж потрапив до списку Gemini. Криптовалюта наразі перебуває на 13 місці за ринковою капіталізацією. На думку чат-бота, проєкт особливо цікавий своєю функціональною сумісністю.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.