BAE показала військовий дрон майбутнього: як він влаштований

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім військової техніки, яка вже існує і навіть продається, на міжнародних оборонних виставках нерідко зустрічаються і різноманітні перспективні розробки, які часом існують лише “на папері”.

Дрон BAE Systems є одним із таких концептів, що не має ні назви, ні дати виходу. Проте цей безпілотний літальний апарат на своєму прикладі демонструє, куди рухається індустрія, і побічно натякає на ключові технології майбутнього.

БПЛА має укорочений ромбоподібний корпус зі стелс-покриттям і V-подібним хвостовим оперенням. Крім того, конструкція дрона передбачає використання ракетного двигуна, що обмежує його застосування в щільній міській забудові. Цілком імовірно, що дрон буде розрахований на ураження малорухомих або нерухомих цілей на близькозвуковій або надзвуковій швидкості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання ракетного двигуна навряд чи дасть змогу апарату літати на великі відстані, тоді як конструкція оперення навряд чи дасть йому змогу вражати маневрені цілі.

Можна припустити, що розробки BAE Systems будуть встановлюватися на літаках або кораблях, замінюючи або доповнюючи основне ракетне озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.