Статки глави AMD Лізи Су перевалили за 1 млрд доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Forbes, зростання акцій AMD до $170 призвело до того, що особистий капітал генерального директора AMD Лізи Су перевищив 1 млрд доларів. Володіння значною кількістю акцій дало їй змогу посісти 26-ту сходинку в списку найбагатших жінок США, які сколотили статки самостійно.

Хоча досягнення AMD у сфері ШІ не можна не помітити, Лізі доведеться ще чимало постаратися, щоб у фінансовому плані наздогнати главу NVIDIA Дженсена Хуанга з його понад 60 млрд. Наразі CEO “червоного табору” володіє акціями на суму приблизно 700 млн доларів, а з 2016 року вона продала їх на 400 млн. Таким чином, її капітал зріс до щонайменше 1,1 млрд.

Протягом усього часу роботи в AMD вона в якості винагороди крім пристойної зарплати також отримувала у володіння частину акцій. Хоча, це є стандартною практикою в багатьох великих компаніях, випадок з Лізою Су трохи відрізняється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2014 році, коли її призначили генеральним директором, AMD перебувала на межі банкрутства, тож платня в грошовому вираженні була не надто високою. Було вирішено компенсувати відсутню частину акціями, які тоді коштували $2-4.

Володіючи величезною кількістю акцій Ліза Су була зацікавлена в зростанні їхньої вартості, чого можна було досягти шляхом розвитку AMD. Впроваджені зміни, що виразилися зокрема випуском Ryzen, призвели до рекордних показників прибутковості керованої нею фірми, а також підвищили ринкову частку “червоних” процесорів. Нещодавнє придбання Xilinx дало перспективи на експансію AMD у сфері штучного інтелекту, тож статки Лізи Су в майбутньому можуть істотно збільшитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.