У WhatsApp з’явиться нова функція. Тепер користувачі зможуть спілкуватися з ШІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мабуть, керівництво месенджера хоче заощадити на співробітниках служби підтримки, тому планує доручити ці функції штучному інтелекту.

Як повідомляє портал WABetaInfo, незабаром у популярному месенджері з’явиться функція спілкування зі штучним інтелектом. Згадки цього нововведення знайшли в коді прошивки. Очікується, що вона з’явиться на смартфонах Apple вже з наступним оновленням програми.

Але не варто очікувати багато чого. Раніше ходили чутки, що розробники WhatsApp планують впровадженні ШІ у свій месенджер, проте масштаб впровадження був невідомий. Багато хто припускав, що у користувачів з’явиться повноцінна можливість спілкуватися з ШІ, отримати собі віртуального співрозмовника, який скрасить самотність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак такого не буде. Принаймні в найближчому майбутньому. Розробники WhatsApp знайшли ШІ більш практичне, утилітарне застосування. Вони мають намір частково замінити співробітників техпідтримки штучним інтелектом, щоб він самостійно відповідав на всі запитання користувачів.

Утім, від живих людей відмовлятися поки що не мають наміру. Вони також працюватимуть, але вирішуватимуть набагато складніші завдання, які не під силу штучному інтелекту. І, зрозуміло, їх стане набагато менше. Очевидно, техпідтримка – це перший напрямок, який планують повністю автоматизувати за допомогою ШІ найближчим часом, судячи з останніх новин.

Утім, на цьому шляху напевно буде чимало складнощів. Наприклад, не так давно транспортна компанія запустила свою версію ШІ, яка, за ідеєю, мала вирішувати запити користувачів, однак дуже швидко згорнула цю програму, бо штучний інтелект вийшов з-під контролю. Інтелектуальний помічник почав грубити користувачам, відповідати на добре поставлені запитання абияк (премії ж усе одно не позбавлять).

Тому рекомендуємо співробітникам техпідтримки сильно не переживати, але й не розслаблятися: найближчим часом попит на ваші послуги на ринку праці може сильно впасти. Варто придивитися до інших сфер діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.