TSMC розширює виробництво 3-нм чіпів для задоволення зростаючого попиту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

TSMC, провідний світовий виробник мікросхем, збільшує виробництво своїх передових 3-нм чіпів. Розширення виробництва пов’язане зі збільшенням попиту з боку технологічних гігантів, які шукають найсучасніші процесори для своїх продуктів.

У 2023 році Apple була основним замовником 3-нм чіпів TSMC, які використовуються в її смартфонах iPhone 15 Pro.  Однак з того часу такі великі гравці, як Qualcomm, MediaTek, NVIDIA та Intel, висловили зацікавленість і розмістили замовлення.

Як повідомляється, щоб задовольнити цей наплив, TSMC планує збільшити щомісячне виробництво 3-нм пластин до 100 000 одиниць до 2024 року. Компанія також докладає зусиль для підвищення продуктивності виробництва з метою підвищення ефективності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляється, початкова версія 3-нм техпроцесу TSMC (N3B) мала проблеми з продуктивністю та високу вартість.  Ці фактори могли стримувати деякі компанії від впровадження технології на ранніх стадіях.

Однак вдосконалений 3-нм техпроцес TSMC другого покоління (N3E) забезпечить кращу продуктивність і при цьому буде доступним за ціною. Це, ймовірно, призвело до зростання зацікавленості клієнтів, що, в свою чергу, означає попит.

Цього року на ринку напівпровідників, ймовірно, посилиться конкуренція, оскільки великі технологічні компанії почнуть випускати свої перші пристрої з 3-нм технологічним процесом.

Від того, чи зможе TSMC успішно задовольнити цей зростаючий попит, одночасно вирішуючи потенційні виробничі проблеми, значною мірою залежатиме успіх цих майбутніх пристроїв та компаній, що стоять за ними.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.