Інженера Google засудили на 6 місяців в’язниці за крадіжку технологій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американський суд визнав Сяолана Чжана винним у крадіжці технологій корпорації Apple, які пов’язані з розроблюваним автомобілем компанії. Містера Чжана, екс-співробітника Apple, заарештували ще 2018 року. Раніше джерела повідомляли про те, що фахівець викрав технології американської корпорації в інтересах китайської фірми XPeng Motors.

У процесі проведення розслідування цього випадку було виявлено, що містер Чжан дійсно брав обладнання з лабораторії Apple, після чого надсилав конфіденційні дані, що належать компанії, на персональний комп’ютер своєї дружини. Слідство також з’ясувало, що ці дані стосувалися схеми друкованої плати для автомобіля, який розробляють в американській корпорації Apple.

Протягом кількох перших років після арешту містер Чжан не визнавав своєї провини. Однак у 2022 році він надав слідству зізнавальні свідчення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У результаті екс-інженера Apple було засуджено на 120 днів тюремного ув’язнення, хоча згідно з американським законодавством чоловіка могли ув’язнити на строк до 10 років.

Крім шестимісячного тюремного ув’язнення, містер Чжан також повинен буде виплатити корпорації Apple компенсацію в розмірі майже 147 000 доларів. Крім того, фахівець залишиться під поліцейським наглядом протягом трьох років після звільнення з в’язниці.

Цікаво зазначити, що незважаючи на той факт, що Сяолан Чжан був заарештований у 2018 році, коли тільки велася розробка автомобіля Apple, транспортний засіб американської корпорації не було випущено досі. За інформацією джерел, це станеться не раніше, ніж у 2028 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.