Apple розробляє складаний iPhone: конкуренти Oppo, Google і Motorola вже представили такі моделі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з інформацією ресурсу Apple Insider, Apple працює над двома складними моделями iPhone. Чутки про те, що може з’явитися складаний iPhone, циркулюють уже багато років. Конкуренти вже давно випускають подібні моделі.

Так міг би виглядати новий iPhone. Зображення: Apple Insider Очікується, що складні iPhone з’являться не раніше наступного року. Apple все ще бореться зі всілякими проблемами: одна з них – довговічність дисплея. Дизайн новинки заснований на попередниках iPhone, тому складно перетворити звичайну конструкцію смартфона на складну. Ось чому деякі експерти очікують не складаний iPhone, а iPad з таким рішенням.

Apple вже звернулася щонайменше до одного виробника компонентів для складного iPhone. Однак не виключено, що Apple взагалі відмовиться від свого проекту “складного iPhone”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тим часом конкурент Apple – Google – у червні минулого року презентував складаний смартфон Pixel Fold. Пристрій водонепроникний і має “міцний шарнір”. У нього 5,8-дюймовий зовнішній дисплей і 7,6-дюймовий складаний внутрішній екран. Tensor G2 SoC від Google є обчислювальним блоком у Fold. Чип також є в бюджетній моделі Pixel 7a. Батареї має вистачити на 24 години звичайного використання або 72 години в режимі зниженого енергоспоживання.

Смартфон коштує $1700. Це менше, ніж рекомендована виробником роздрібна ціна Galaxy Z Fold 4, яка становить понад $1800. Пристрій має щонайменше 256 гігабайт флеш-пам’яті.

Компанія розширює інтерфейс AOSP з відкритим вихідним кодом власними функціями. Насамперед слід згадати функції ШІ, які можна запускати безпосередньо на пристроях.

Починаючи з Android 12L, Google працює над призначеним для користувача інтерфейсом, адаптованим для планшетів і складних пристроїв, який у майбутньому також буде перенесено на Android. Поки що тільки партнери з апаратного забезпечення, як-от Samsung, Xiaomi, Oppo або Motorola, можуть використовувати функції на своїх складних пристроях і планшетах з їхніми користувацькими інтерфейсами, які можна налаштовувати.

Що стосується Motorola, то компанія трохи більше року тому представила свою нову концепцію складного смартфона на виставці Lenovo Tech World. Екран можна змінити одним натисканням кнопки – мобільний телефон з 5-дюймовим дисплеєм перетворюється на 6,5-дюймовий пристрій. У зменшеній версії телефон розміром приблизно з iPhone 13 Mini – у розгорнутій версії він майже такого ж розміру, як iPhone 14 Pro Max.

Оголошення про новинку було зроблено після того, як Motorola анонсувала смартфон Razr третього покоління в Китаї. Motorola перебуває на ранніх стадіях розробки складного смартфона.

У 2021 році китайський виробник Oppo представив перший складаний пристрій компанії: Find N.Піт Лау, менеджер з продукції Oppo і Oneplus, бачить у перших складних пристроях виробника майбутнє смартфонів, чий спочатку швидкий розвиток досяг межі через десять років.

За словами виробника, принцип простоти використання має стосуватися як закритого, так і відкритого екрану. За допомогою Find N Oppo “вирішила основні проблеми колишніх складних смартфонів”, такі як складка посередині дисплея і загальна надійність пристрою. Крім іншого, виробник оптимізував з’єднувальні петлі і дизайн дисплея.

Багато виробників задається питанням: “Що далі буде зі смартфонами?”. Очевидно, що пристрій має бути стильним, з одного боку, але також корисним і простим у використанні, з іншого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.