Ощадбанк без пояснення блокує клієнтам рахунки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Державна фінустанова «Ощадбанк» блокує без пояснень рахунки своїх клієнтів, які перебувають за кордоном. Для з’ясування обставин рекомендують з’явитися особисто у відділення банку.

Про це повідомляється на порталі Minfin .

Як написав один із клієнтів банку, його картку із коштами на рахунку заблокували без попереднього повідомлення. При спробі дистанційно з’ясувати причини таких обмежень представники банку порадили звернутися до офісу банку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Клієнт обурений, адже перебуває за кордоном і прибути до відділення немає можливості.

«Сьогодні мою картку заблокували разом із коштами на ній. Причин ніхто жодних не назвав, навіть жодних повідомлень ніхто не зробив. Дізнався випадково. Написав у чат, щоб розібратися, у чому річ. Пишуть – на карті обмеження, причини ми не знаємо, звертайтеся до свого відділення. Пояснюю, що я за кордоном, я не маю такої можливості. Операторам у чаті абсолютно начхати на це, відповідають як роботи — нічого не знаємо, йдіть у відділення. Що це за абсолютно неадекватна поведінка з боку банку? Можна без пояснення причин заблокувати людині гроші, а потім відмовчуватися, що сталося і вимагати її проїхати 100500 км та кілька державних кордонів, щоб дізнатися про причину?», — зазначив він.

Чоловік стверджує, що лімітів із фінансових операцій жодного разу не перевищував, більше 25 тисяч гривень на місяць на картку не надходило.

«Що за абсурд загалом? Жодних лімітів я ніколи не порушував, більше 25000 грн на місяць на картку не надходило. Я просто шокований цим недобанком, це якийсь знущання з людей, інакше я це назвати не можу. Я вимагаю від банку повідомити мені офіційну причину блокування мого рахунку і якнайшвидше вирішити проблему та розблокувати мої кошти!», — йдеться у повідомленні.

Представники банку Ощадбанку не відповіли на скаргу, в той же час на сайті банку зазначається, що розірвання співпраці з клієнтами може відбуватися відповідно до закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення » №361-ІХ.

На постійній основі з урахуванням ризик-орієнтованого підходу здійснюється аналіз фінансових операцій клієнтів на їхню відповідність сутності, масштабу та змісту діяльності, а також наявність індикаторів підозрілості фінансових операцій.

Фінустанова вживає заходів щодо запобігання та протидії, що включають проведення первинного фінансового моніторингу.

Положення про здійснення банками фінансового моніторингу затверджено ухвалою Правління Національного банку № 65 від 19.05.2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.