Названо секретні плани Apple щодо впровадження штучного інтелекту у ваш iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після гала-концерту за участю штучного інтелекту, яким стали телефони Samsung серії Galaxy S24, Apple може стати наступною, хто скористається магією глибокого навчання та великих мовних моделей (LLM), якими оснащені такі інструменти, як ChatGPT та Google Bard. Згідно з галузевим аналітичним звітом Financial Times, Apple знаходиться в гарячій смузі придбань, реорганізації команд та найму нових співробітників для розвитку можливостей ШІ для iPhone.

У центрі цих придбань в області ШІ може опинитися Siri, віртуальний помічник на пристрої, який останнім часом сильно програє в конкурентній боротьбі помітно розумнішому Google Assistant. І схоже, що Apple піде тими ж стопами Google, щоб удосконалити свого цифрового помічника.

Google вже впровадила генеративний штучний інтелект Bard у Google Assistant, і незабаром оновлений інтерфейс буде доступний як Android, так і iOS-пристроям. Так що саме змінить Bard в Google Assistant?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Assistant передбачає шлях Siri?

Завдяки мультимодальним можливостям базової мовної моделі PaLM-2 Assistant with Bard незабаром прийматиме текстові, аудіо- та мультимедійні дані. Вважайте, що це мультипошукова функція, що ожила завдяки Google Lens, яка також стала частиною функції Circle to Search, яка з’явилася у телефонах серій Pixel 8 та Galaxy S24.

Крім того, Assistant with Bard буде інтегровано в такі популярні сервіси Google, як Gmail та Docs. Оновлений помічник постійно стежитиме за вмістом екрана і виконуватиме завдання з урахуванням контексту, наприклад, писати відповідний пост у соціальних мережах на основі фотографії, яка зараз знаходиться на екрані.

У звіті Financial Times також згадується, що Siri незабаром працюватиме на базі LLM, який буде розроблений власними силами Apple, а не на основі ліцензійних продуктів, таких як Meta’s Llama, OpenAI’s GPT або Google’s PaLM. Цікаво, що раніше цього року Apple вже випустила велику мовну модель під назвою Ferret у співпраці з експертами Колумбійського університету.

ШІ на пристрої – це особливість нинішнього сезону ШІ

Ще одним напрямком Apple, схоже, є виконання завдань на основі LLM з використанням технології “на пристрої”, подібно до Pixel 8 Pro і Galaxy S24 з моделлю Gemini Nano від Google. Перевага такого підходу полягає в тому, що операції ШІ більше не потребують підключення до Інтернету для зв’язку з хмарою, що значно прискорює їх виконання, а також забезпечує додаткову конфіденційність, оскільки дані користувача ніколи не залишають пристрій.

Минулого року у звіті Bloomberg йшлося про те, що Apple працює над чимось під назвою “Apple GPT”, заснованим на власній мовній моделі компанії, але це обмежувалося внутрішнім тестуванням. Зусилля Apple в області ШІ можуть принести плоди в 2024 році. В іншому звіті того ж видання зазначається, що аватар Siri за допомогою ШІ може з’явитися вже цього року, швидше за все, з виходом iOS 18.

Крім того, що Siri стане розумнішим і чуйнішим, Apple також має намір впровадити генеративний ШІ в інші програми, такі як “Повідомлення”. Samsung і Google вже дали нам уявлення про те, як це може бути реалізовано завдяки таким чудовим функціям, як Magic Compose, пропозиції по стилю, автономний переклад в реальному часі для чатів і багато іншого.

Поки що Apple не розкриває, коли і як саме вона збирається впроваджувати штучний інтелект у свої продукти – особливо в iPhone. Але якщо конкуренція дається взнаки, буде не дивно побачити, як Apple дасть нам уявлення на своїй наступній конференції розробників WWDC в кінці цього року.

Цікаво, що Apple говорила у блискучих висловлюваннях про штучний інтелект своїх останніх кремнію, у тому числі A17 Pro живлення iPhone 15 Pro дует. Apple просто може закласти основи штучного інтелекту на пристрої і розумнішої Siri – нарешті – починаючи зі своїх флагманських телефонів поточного покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.