Хакер три місяці нахабно обкрадали Apple, а потім повідомив їй про вразливість у macOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт із кібербезпеки отримав звинувачення в шахрайстві на суму понад $3 млн. Про це написали в MacRumors.

Згідно з джерелом, чоловік на ім’я Ной Роскін-Фрейзі разом зі спільником знайшов спосіб віддалено зламати сервери Apple і обнуляти вартість подарункових карт iTunes та інших послуг компанії. Хакери за допомогою інструменту для скидання пароля проникли в корпоративний обліковий запис співробітника Apple через комп’ютери в Індії та Коста-Ріці, після чого розміщували замовлення і самі змінювали їхню вартість на нульову.

Умільці застосовували цю схему протягом трьох місяців і за цей час встигли накупити ліцензій Final Cut Pro, контрактів Apple Care і подарункових карт на загальну суму понад 3 мільйони доларів. Фрейзі вирахували і спіймали, після чого йому пред’явили обвинувачення в кібершахрайстві, злочинній змові з метою наживи та низці інших злочинів. Йому загрожує конфіскація майна і тюремний термін до 20 років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що через кілька тижнів після затримання хакера Apple опублікувала на своєму сайті подяку на його адресу. Виявляється, чоловік виявив уразливість у macOS Sonoma і сумлінно надіслав репорт команді Apple. Судячи з усього, це сталося незадовго до арешту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.