Huawei зіткнулася з дефіцитом власних чипів для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайська компанія Huawei, незважаючи на санкції Заходу, зуміла налагодити виробництво передових 7-нм процесорів для своїх смартфонів Mate 60 на потужностях всередині Китаю. Це дало їй змогу збільшити інтерес покупців до нових гаджетів і на початку 2024 року вийти на провідні позиції на внутрішньому ринку смартфонів.

Однак тепер, як з’ясувалося за даними агентства Reuters, стабільності поставок цих чипів для флагманських смартфонів загрожує інша проблема. Річ у тім, що Huawei змушена віддавати пріоритет виробництву мікросхем іншого типу – прискорювачів обчислень серії Ascend 910B, які затребувані у сфері штучного інтелекту.

Оскільки обидва типи чіпів виробляються на одних потужностях у Китаї, пріоритет віддається найбільш затребуваній на даний момент продукції. Крім того, досить високий відсоток браку, що також знижує обсяги придатних чипів Kirin для флагманських смартфонів Huawei. Цей дефіцит позначається не тільки на поставках процесорів для лінійки Mate 60. Постраждали також поставки чипів Huawei MDC 810 для бортових систем управління автомобілів. Низка автовиробників з Китаю змушені були відкласти випуск машин з розширеними системами допомоги водієві, оскільки бракує ключових мікросхем від Huawei.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, незважаючи на вражаючі успіхи Huawei в розробці власних передових чіпів, на компанію чекають нові складнощі. Доведеться шукати баланс між випуском різних типів мікросхем і нарощувати виробничі потужності, щоб задовольнити зростаючий попит у певних галузях. Від того, як швидко Huawei зуміє вирішити ці завдання, залежатиме її конкурентоспроможність на внутрішньому і глобальному ринку високотехнологічної продукції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.