Huawei отримає передові АІ-процесори, незважаючи на санкції з боку США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайська компанія SMIC, що займається виробництвом напівпровідників, має у своєму розпорядженні спеціальне обладнання, яке дає змогу створювати передові чипи, побудовані за 5-нанометровим техпроцесом.

Згідно з інформацією, наданою Financial Times, компанія SMIC має намір надавати китайському бренду Huawei свої процесори, незважаючи на санкції (під які потрапляє цей виробник) з боку США.

Шанхайські підприємства займуться розробкою нових ШІ-процесорів Ascend 920, які необхідні для роботи в додатках, пов’язаних зі штучним інтелектом. Найімовірніший техпроцес, за яким здійснюватиметься їх виготовлення – 5-нм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед мінусів цієї схеми можна відзначити наявність істотної переплати. Китайським брендам (зокрема Huawei) доведеться платити за цю продукцію на 40-50% більше. Тобто, аналогічні напівпровідникові продукти, але від тайванського виробника TSMC, обходилися б їм у півтора раза дешевше. Проте цю обставину перепоною назвати не можна, оскільки повна відмова від передових процесорів просто неможлива, зважаючи на вимогу сучасними смартфонами високих обчислювальних потужностей.

Крім того, є інформація, що напівпровідникова продукція, створена компанією SMIC, поступається аналогічним рішенням, випущеним TSMC. Однак це все дрібниці порівняно з прагненням Китаю обійти санкції США і бути незалежними від західних технологій. Наразі китайські компанії цілком готові переплачувати за вітчизняну продукцію, навіть незважаючи на її нижчу якість.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.