Новини України та Світу

Невідома компанія планує назавжди змінити смарт-годинники

Share
Час читання: 5 хв.

“Якщо сьогодні ви не займаєтеся смарт-годинником, особливо як виробник традиційного годинника, то ми станемо для вас тим способом, який дозволить вам отримати потрібний продукт для вашого клієнта”.

Так Стів Прокуп, співзасновник Mijo Connected, описав діяльність компанії, і це мене серйозно заінтригувало та схвилювало щодо майбутнього смарт-годинника. Я поговорив з Прокупом з відеозв’язку під час виставки CES 2024, і хоча ви, ймовірно, не чули про Mijo Connected, і, швидше за все, ця назва не буде вказана на реальному продукті, який ви купите у майбутньому, це не означає, що ви повинні ігнорувати його. Ось чому.

Продовження справи Fossil

Прокуп має значний досвід у світі пристроїв: він працював головою відділу апаратного забезпечення в Pebble, а потім відправився до Fossil, де займав посади віце-президента з інженерних питань і старшого віце-президента з підключених пристроїв. Інший співзасновник Mijo Connected – Хай Нгуєн, який також працював у Fossil над управлінням продуктами та проектами досліджень та розробок. Як розповів мені Прокуп, не дивно, що компанія зберігає зв’язок із Fossil.

“Ми не є частиною Fossil. Але ми йдемо схожим шляхом і маємо доступ до деяких технологій Fossil”, – сказав він, але не зміг уточнити, що саме це означає. Тим не менш, це яскрава ознака того, наскільки серйозно Mijo Connected ставиться до смарт-годинника, оскільки цілком логічно використовувати досвід давнього виробника годинника та смарт-годинника.

Отже, що таке Mijo Connected, і чому це має вас хвилювати? Компанія планує створити платформу для пристроїв, що носяться, на якій з часом з’являться імена деяких дуже відомих модних і люксових брендів, що дозволить їм випускати бажаний, унікальний і модний смарт-годинник, який також матиме необхідні технології та програмне забезпечення для підтримки зовнішнього вигляду.

Якщо це звучить як знайома стратегія, то вона не відрізняється від того, як Fossil запускала смарт-годинник із такими партнерськими брендами, як Diesel, Kate Spade та Skagen. Однак останнім часом компанія відійшла від подібних починань і Mijo Connected готова зайняти це місце.

Смарт-годинник для модних та люксових брендів

“Наша платформа дозволяє нашим клієнтам швидко запускати повністю диференційовані продукти. Наприклад, бренд хоче випустити смарт-годинник. Їм не потрібний якийсь типовий додаток – це має бути їхнє ім’я. Це має бути їхній брендинг, їхній стиль. Те саме стосується і годин, вірно? Вони мають виглядати як годинники саме цієї компанії. Саме це і робить наша платформа”, – пояснив Прокуп.

“Базова платформа має абсолютно унікальний ідентифікатор, тому зовнішній вигляд годинника, їх корпус, ремінець – все повністю розробляється [брендом], тому що у них зазвичай дуже хороші дизайнерські команди, які знають, як втілити стиль свого бренду. Те ж саме стосується додатку і навіть даних у хмарі”, – продовжив він.

Mijo Connected надасть свій галузевий досвід брендам, які хочуть запустити смарт-годинник (а в майбутньому та інші підключені мобільні пристрої, такі як бездротові навушники та розумні колонки), але не хочуть вкладати гроші в налагодження партнерських відносин із компаніями-розробниками та виробниками програмного забезпечення , а потім вивчати складний шлях створення продукту, який би представляв їхній бренд. Mijo Connected зробить все це замість них і, за словами Прокупа, принесе з собою величезну кількість можливостей кастомізації:

“Ми використовуємо підхід, дуже схожий на той, що застосовується при виробництві традиційних годинників, коли механізм одягається в різні конструкції та корпуси. Ми можемо використовувати титановий корпус преміум-класу, нанести на нього паві [позначення дорогоцінного каміння, вставленого в обідок або корпус] , використовувати нержавіючу сталь та інші сплави, а також пластик. Якщо хтось захоче придбати пластиковий корпус із силіконовим ремінцем за нижчою ціною, це також буде доступно на нашій платформі”, – пояснив він.

Завдяки тому, що Mijo Connected пропонує індивідуальне налаштування та індивідуалізацію, компанія веде переговори про співпрацю як з модними, так і з люксовими брендами, у тому числі з деякими люксовими брендами, які вже випустили смарт-годинник у минулому. Але як щодо програмного забезпечення, яке працюватиме на цих нових смарт-годинниках?

Що щодо програмного забезпечення?

На виставці CES компанія Mijo Connected запустила свою платформу для смарт-годин спільно з компанією MicroEJ (що вимовляється як Micro Edge) і повідомила, що в майбутньому використовуватиме операційну систему Vee Wear від MicroEJ. Хоча ви не відразу дізнаєтеся про цю назву, можливо, ви вже використовували платформу MicroEJ в пристроях, що носяться, оскільки на ній працює смарт-годинник, випущений компанією Polar за останні кілька років.

Під час виставки CES 2024 я також поговорив із Семіром Хаддадом, директором з продуктів та стратегії компанії MicroEJ. Він розповів про важливість повної кастомізації програмного забезпечення, щоб бренди могли зробити свій пристрій. Він також розповів, що одна із сильних сторін компанії полягає в тому, що її технологія дозволяє легко адаптувати програми для Wear OS для роботи на смарт-годинниках без Wear OS. Компанія вже працює з різними іменами, а також уклала партнерство з програмою Facer, щоб надавати різні особи для годинника.

Vee Wear відрізняється низьким енергоспоживанням, але це не впливає на продуктивність. Обидва ці фактори є довгостроковими проблемами недорогих смарт-годин, які могли відштовхнути деякі модні бренди в минулому. Смарт-годинник Vee Wear також працюватиме з телефонами на базі Android та iOS, забезпечуючи велику гнучкість. Чи означає це, що Mijo Connected не пропонуватиме смарт-годинник на Wear OS і працюватиме лише з MicroEJ?

“MicroEJ – чудовий партнер, – каже Прокуп, – але у нас є платформа для годинника на RTOS, а також платформа, над якою ми працюємо, для Wear OS”. Вибір програмного забезпечення показує, що компанія покриває всі вимоги до кастомізації смарт-годин поза фізичним дизайном.

Коли з’явиться годинник?

В даний час на ринку смарт-годин домінують три основні моделі – Apple Watch Series 9, Google Pixel Watch 2 і Samsung Galaxy Watch 6. Всі вони чудові, але не завжди є тим, що потрібно тим, хто любить традиційний або модний годинник. Компанія Mijo Connected цікава тим, що прагне заповнити прогалину на ринку, залишений Fossil, дозволяючи брендам, які бажають випустити смарт-годинник, не ставати технологічними компаніями.

Компанія може бути новою, але в неї за плечима значний досвід, і, швидше за все, вона вже має уявлення про те, що працює, а що ні при створенні фірмового смарт-годинника. Це має надати впевненості компаніям, які у минулому, можливо, уникали випуску підключених продуктів.

Отже, коли ж на Прокуп чекає появи перших моделей?

“У нас немає певних дат запуску, але, як ви знаєте, у цьому просторі [четвертий квартал] є важливим для всіх”, – натякнув Прокуп, а потім додав: “Ми працюємо над великим запуском з одним із брендів”.

Компанія Mijo Connected в основному стоятиме за смарт-годинником, і, можливо, ви не почуєте це ім’я, якщо не будете “в курсі”. Але Прокуп також згадав, що в якийсь момент може відбутися невеликий запуск власного продукту, хоч і не під ім’ям Mijo Connected.

Це дасть нам уявлення про те, чого очікувати від смарт-годин у майбутньому і наскільки вони можуть бути перетворюючими. Це також відбудеться в галузі, яка в даний час контролюється кількома технологічними брендами, які історично не дуже добре ставляться до моди та виробників годинників. Якщо все піде так, як сподівається Mijo Connected, це цілком може назавжди змінити ринок смарт-годинника.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024