Face ID відходить у минуле: ось що прийде на заміну

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Optic ID – це біометричний метод ідентифікації користувача, який працює на основі сканування райдужки очей. Технологія нова і поки що використовується тільки в одному пристрої “яблучного” бренду – Apple Vision Pro.

“Точно так само, як Touch ID зробив революцію в автентифікації за допомогою відбитка пальця, а Face ID – за допомогою розпізнавання облич, Optic ID зробив революцію в автентифікації за рахунок розпізнавання райдужної оболонки ока”, – йдеться в лютневому релізі купертинівців.

За словами бренду, Optic ID забезпечує інтуїтивно зрозумілу і безпечну аутентифікацію користувача. Її реалізація стала можливою за рахунок “високопродуктивної системи відстеження очей Apple Vision Pro зі світлодіодами та інфрачервоними камерами”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Optic ID підходить не тільки для розблокування Apple Vision Pro. Нова технологія стане в пригоді під час авторизації покупок в App Store і Book Store, використання Apple Pay (росіяни поплакали) і багато чого іншого. Розробники програм можуть дозволити власникам гарнітури використовувати Optic ID для входу в додатки. Apple заявляє, що сервіси, які підтримують Touch ID або Face ID, автоматично підтримують Optic ID.

Як налаштувати Optic ID на Apple Vision Pro

Перейдіть у “Налаштування” -> “Ідентифікатор оптики та пароль”. Виберіть “Налаштувати Optic ID” і дотримуйтесь інструкцій на екрані. Якщо вам потрібна корекція зору, ви можете налаштувати Optic ID з уже сполученими оптичними вставками ZEISS або без них. Якщо ви ще не встановили пароль, вам буде запропоновано створити його.

Нагадаємо: відкриті продажі Apple Vision Pro стартували у США 2 лютого. Там пристрій віддають за ціною від 3499 доларів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.