Михайло Федоров пояснив, чому “Дія” не витримала під час нацвідбору на Євробачення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив технічні труднощі, що виникли під час нацвідбору на Євробачення через додаток “Дія”. За його словами, рекордна кількість користувачів в “Дії” стала причиною проблем: замість звичайних 800 запитів за секунду, система отримувала неймовірні 15 000 запитів.

“Сьогодні була рекордна кількість користувачів у „Дії“ за всю історію проєкту. Замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, — 15 000 запитів”, – поділився міністр. Він також зазначив, що команда “Дії” збільшила потужності в п’ять разів порівняно із минулим роком.

У своєму повідомленні Федоров вибачився за виниклу ситуацію та обіцяв провести детальний аналіз та впровадити організаційні зміни, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Пройдемо, пофіксимо, вийдемо на наступний рівень. Ситуація вже стабілізується, а за декілька годин усе запрацює на повну, та всі охочі зараз, уночі й завтра протягом дня зможуть проголосувати. Дякую”, — додав він.

Враховуючи те, що цьогоріч “Дія” дозволила українцям “повболівати за фаворитів значно довше” Федоров пообіцяв: “Наступного року цього не буде”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.