Компанія Lenovo створить новий суперкомп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Lenovo оголосила про укладення угоди на спільне будівництво нового обчислювального кластера високої продуктивності (HPC) з Університетом Падерборн (Німеччина). Інтеграцію нової системи проведе партнер з HPC, pro-com DATENSYSTEME.

Встановлення заплановано на друге півріччя поточного року й очікується, що система працюватиме щонайменше 5 років. З 2025 року частина обчислювальної системи буде надана для національних досліджень у рамках Національного центру високопродуктивних обчислень (NHR).

HPC-система також буде доступна всім дослідникам Університету Падерборн та іншим вченим у рамках наукових досліджень у регіоні Північний Рейн-Вестфалія. Нова система HPC з подвоєною майже обчислювальною потужністю доповнюватиме поточний суперкомп’ютер Noctua 2 у Центрі паралельних обчислень Падерборна (PC2).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Система включатиме сервер ThinkSystem SD665 V3 з новітньою технологією процесорів AMD для розділу CPU. Для GPU-вузлів передбачається використовувати сервер ThinkSystem SD665-N V3, який, крім процесорів AMD, оснащений чотирма графічними процесорами NVIDIA H100. Загальна кількість ядер перевищує 136 000.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.