Apple планувала створити єдиний ноутбук замість окремих MacBook Pro і Air

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час подкасту The Vergecast журналіст Волт Моссберг згадав слова “високопоставленого джерела”, яке розповіло йому про те, що колишній головний дизайнер Apple Джоні Айв мав намір об’єднати MacBook Pro і MacBook Air, зробивши один “універсальний” комп’ютер, який би підходив і звичайним користувачам, і професіоналам.

І поки главою Apple був Стів Джобс, Айву “не світило” зробити комп’ютер “для всіх”. За словами Моссберга, Джобс “був редактором” Айва і міг сказати “так” одним продуктам і “ні” іншим. Тому що Джобс розбирався в продукті і сам формував філософію компанії.

Тоді як нинішній глава Apple Тім Кук “знає те, чого не знає”, тому віддав на відкуп Айву процес ухвалення рішень і в галузі розробки “заліза”, включно з ПЗ, і дизайну. Усі принципові зміни в MacBook останніх років просував Айв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Його бажанням було зробити такий мобільний комп’ютер, який був би таким же “легким і тонким або навіть тоншим”, як Air, але водночас мав би таку ж потужність, як Pro. І це мала бути єдина модель MacBook.

Але саме Джобс був проти такого об’єднання, і зрештою в компанії почалася неабияка конфронтація між інженерами та дизайнерами. Але високі продажі Air показали найбільшу затребуваність у користувачів саме цього модельного ряду – якраз на цьому й наполягали “технарі” – порівняно з іншими комп’ютерами Mac.

У підсумку Айв покинув Apple, а MacBook Air і Pro залишилися самостійними моделями.

“Він вирішив, що може зробити Pro і зробити його таким же легким і тонким або навіть тоншим, ніж MacBook Air. І він коштуватиме дорожче, тож це буде краще для їхнього кінцевого прибутку, і люди купуватимуть його, навіть якщо їм не потрібна буде додаткова потужність, яку він дає”, – розповів Моссберг про плани Айва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.