Apple не виконала рішення суду щодо App Store

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Apple не змогла належним чином виконати рішення суду, згідно з яким стороннім розробникам мають бути доступні можливості здійснення покупок за межами App Store, заявила судді компанія Epic Games.

Реклама

На початку цього місяця Верховний суд відмовився розглядати окремі клопотання Apple і Epic Games у їхній трирічній тяганині один з одним з приводу правил для магазину застосунків. У результаті Apple може продовжувати забороняти сторонні платіжні системи всередині застосунків, але повинна дозволити розробникам направляти клієнтів на купівлю цифрових товарів за межами App Store.

Відтоді Apple внесла зміни до політики американського App Store і тепер дозволяє застосункам містити єдине посилання на сайт розробника, що веде до альтернативного варіанту купівлі. Однак компанія планує й надалі стягувати комісію в розмірі від 12 до 27% з контенту, купленого таким чином. Комісія поширюється на транзакції з цифровими товарами і послугами, які відбуваються на сайті розробника протягом семи днів після того, як користувач переходить за зовнішнім посиланням на сайт.

Ймовірно, Epic хоче оскаржити саме цей аспект змін, а також їхню реалізацію компанією Apple. 16 січня генеральний директор Epic Games Тім Суїні опублікував у X (колишній Twitter) критичний допис щодо цих змін, щойно про них було оголошено, і заявив, що оскаржуватиме “недобросовісний план дотримання вимог” Apple в окружному суді.

Тим часом Apple вимагає від Epic Games виплатити $73,4 млн як судові витрати після того, як виграла антимонопольну справу, порушену проти неї виробником ігор із Північної Кароліни. Apple засновує свої претензії на тому, що Epic порушила угоду з розробниками, коли в її грі Fortnite для App Store з’явилася можливість альтернативної оплати. Раніше компанія Epic визнала, що в разі програшу антимонопольного позову проти Apple буде зобов’язана відшкодувати збитки. Тепер, коли це сталося, Apple виставила рахунок.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ