Новини України та Світу

Apple планує зберегти лідерство в процесорних технологіях

Share
Час читання: < 1 хв.

Apple продовжує дивувати індустрію технологій, ставши першою компанією, яка успішно застосувала передовий 3-нм техпроцес тайванської TSMC. Тепер корпорація має намір повторити свій успіх, заявивши про намір стати першим клієнтом TSMC для виробництва чипів з використанням новітнього 2-нм техпроцесу.

Джерела DigiTimes повідомляють, що Apple планує почати масове виробництво чипів для своїх пристроїв, як-от iPhone, Mac і iPad, за новим техпроцесом уже в другій половині 2025 року. Цей крок підкреслює прагнення Apple до лідерства в інноваціях, оскільки використання більш тонкого техпроцесу обіцяє підвищення продуктивності і зниження енергоспоживання.

Якщо слідувати логіці попередніх оновлень, можна припустити, що iPhone 17-ї серії, очікуваний восени 2025 року, стане першим пристроєм, оснащеним 2-нм процесором. Раніше перехід Apple від 5-нм до 3-нм техпроцесу призвів до поліпшення продуктивності центрального і графічного процесорів. З теперішнім переходом на 2-нм техпроцес, очікується, що переваги в продуктивності будуть збережені, а енергоспоживання додатково зменшиться.

Одночасно з цим, TSMC не зупиняється і працює над технологією виробництва процесорів за 1,4-нм нормами, хоча їхній дебют, за прогнозами, не відбудеться раніше 2027 року. Ці удосконалення є частиною постійної стратегії компанії щодо інновацій та сприяння технологічному прогресу у сфері напівпровідників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Київстар попередив абонентів про зміни у зв’язку після 1 серпня

    З 1 серпня 2024 року мобільний оператор «Київстар» почне тестування радіочастоти у спектрі 2100 МГц…

    30.06.2024

    Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї

    За даними ресурсу The Information, Apple працює над новим підходом до кріплення акумуляторів у своїх…

    29.06.2024

    Міноборони оголосило деталі та дату початку е-бронювання через “Дію”

    Незабаром українці зможуть скористатися новою можливістю електронного бронювання працівників через портал "Дія". Кабінет Міністрів України…

    29.06.2024

    WhatsApp припиняє роботу на 45 смартфонах

    WhatsApp припинить підтримку оновлень на наступних смартфонах, що працюють на застарілих версіях операційних систем Google…

    29.06.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає дизайн Galaxy Note 7

    Відомий інсайдер Ice Universe повідомив у своєму акаунті на платформі X про витік, який стосується…

    29.06.2024

    Infinix Note 40s з’явився на вебсайті компанії перед презентацією

    Очікується, що Infinix випустить ще один телефон з серії Note 40 під назвою Note 40s,…

    29.06.2024