Успішна кібератака ГУР: зруйнована ІТ-інфраструктура російської компанії IPL Consulting, яка обслуговувала оборонний сектор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) здійснили черговий потужний удар. За офіційною інформацією ГУР, компетентна кібербригада успішно провела кібератаку на російську компанію IPL Consulting, яка спеціалізується на впровадженні інформаційних систем у промисловість та оборонний комплекс росії.

IPL Consulting вважалася одним з передових російських підприємств, що надавало послуги з впровадження інформаційних систем для важливих секторів, таких як автомобільна та авіаційна промисловість, важке машинобудівництво, а також виробництво обладнання та приладів, у тому числі в інтересах російського оборонно-промислового комплексу.

Кіберспеціалісти ГУР виконали руйнівну атаку, проникнувши до внутрішньої мережі компанії. Знищено всю ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайт, включаючи десятки серверів і баз даних. Вартість втраченої цифрової інфраструктури оцінюється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Умови санкційного тиску проти росії роблять атаку ще більш болючою для ворога. Крім того, цей удар може вплинути на інші компанії, що співпрацюють з російським оборонним сектором.

Після цієї події, загроза кібератак з боку України виявляється все більш серйозною, вказуючи на високий рівень технічної підготовки українських спеціалістів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

ДЖЕРЕЛОГУР

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.