Copilot vs. Copilot Pro: у чому різниця, і чи варто вам оновлюватись

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Microsoft Copilot був притулком для тих, хто хотів використовувати ChatGPT Plus від OpenAI, не викладаючи за це гроші щомісяця.

Реклама

І вам буде приємно дізнатися, що найближчим часом ситуація не зміниться, але Microsoft випускає Copilot Pro, нову модель підписки для свого безкоштовного ШІ-компаньйона, з новими можливостями, підтримкою користувача GPT і більш глибокою інтеграцією в пакет Microsoft 365.

Що таке Copilot Pro?

Copilot Pro – це нове оновлення Microsoft Copilot на основі підписки, інструмент ШІ, який дозволяє безкоштовно використовувати преміум-модель GPT-4 (а тепер і GPT-4 Turbo, найновішу модель) від OpenAI.

Microsoft Copilot Pro не так підвищує продуктивність інструменту, скільки забезпечує глибшу інтеграцію з широким спектром продуктів Microsoft, включаючи:

  • Copilot Pro вводить Copliot у Microsoft 365 з інтеграцією у Word, Excel, PowerPoint, Outlook та OneNote на PC, Mac та iPad.
  • Оновлення до Pro надає користувачам пріоритет на нові моделі GPT. Наприклад, передплатники Copilot Pro тепер можуть використовувати GPT-4 Turbo, останнє оновлення моделі штучного інтелекту OpenAI.
  • Користувачі Copilot Pro матимуть доступ до більшої кількості кредитів Image Creator від Designer boost, збільшивши їх до 100 кредитів на день.
  • Оновлення Copilot Pro також дозволяє користувачам створювати користувацькі Copilot GPT, які є користувальницькими моделями Copilot, призначені для конкретних цілей (ефективно користувальницькі GPT від OpenAI але тепер в Copilot).

В цілому, Microsoft хоче, щоб Copilot Pro став “єдиним досвідом ШІ, який працює на всіх ваших пристроях”, надаючи уніфікований інструмент ШІ, знайомий з кожним програмним забезпеченням, що використовується.

Скільки коштує Copilot Pro?

Microsoft Copilot Pro буде коштувати $20 на місяць на одного користувача, а офіційний запуск відбудеться 14 січня 2024 року.

Двадцять доларів на місяць, схоже, стали основною ціновою структурою для всіх моделей ШІ; ChatGPT Plus та Claude Pro також коштують 20 доларів на місяць.

Враховуючи більш глибоку інтеграцію Copilot Pro в екосистему Microsoft, підписка за 20 доларів може зробити Pro цінним інструментом у порівнянні з іншими інструментами, які корисні з погляду ШІ, але не мають специфічних інтеграцій з програмним забезпеченням, що регулярно використовується, особливо в бізнесі та продуктивності.

Чи варто вам переходити на Copilot Pro?

Користувачі Microsoft Copilot зауважать, що в Copilot Pro тепер інтегровано багато функцій, які раніше були ексклюзивними для ChatGPT Plus, але за них доводиться платити. Оскільки розробка штучного інтелекту коштує грошей та енергії (досить багато і того, і іншого!), завжди мав настати момент, коли безкоштовна версія Copilot почне упускати можливості.

Однак, враховуючи велику кількість безкоштовних функцій Copilot, я не думаю, що багато хто буде розчарований. Глибока інтеграція з Microsoft 365 – це чудово, якщо ви використовуєте ці інструменти, але якщо ви використовуєте Copilot як розширену систему пошуку в Інтернеті, ці оновлення не будуть мати для вас великого значення.

Більш того, враховуючи неоднозначні результати роботи OpenAI з користувальницькими GPT, користувацькі моделі Copilot можуть не набути великого поширення – принаймні, на початковому етапі. Коли користувацькі GPT тільки з’явилися, це викликало бурхливе захоплення, але пройшов деякий час, перш ніж вдалося знайти час, щоб знайти користувацькі GPT, які варто використовувати.

Не кажучи вже про те, що Copilot, як і раніше, отримуватиме оновлення. На сайті Блог Microsoft, що розкриває Copilot Pro також підтвердила нові функції Copilot, включаючи Copilot GPTs. Microsoft додасть у безкоштовну модель кілька користувацьких GPT Copilot, що охоплюють такі теми, як фітнес, кулінарія і т. д., що дозволить додати інструмент у безкоштовну версію. Налаштувань буде не так багато, але спеціалізовані GPT будуть корисні для цілого ряду тем.

Отже, хоча Copilot Pro, безсумнівно, має більше функцій та отримує оновлення швидше, ніж безкоштовна версія, Copilot залишається надзвичайно корисним інструментом для тих, хто хоче доступу до GPT-4 без оплати.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ