Київстар запустив інтернет за новою технологією: деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільний оператор Київстар запустив у місті Дніпро інтернет за технологією GPON для бізнес-клієнтів, повідомляє прес-служба компанії.

Оператор електронних комунікацій України збільшує покриття власної мережі оптичного інтернету по Україні GPON. У січні 2024 року така технологія стала доступною у Дніпрі для бізнес-клієнтів. Наразі у місті підключено понад 10 локацій для бізнесу – офісних та ТРЦ, промислових об’єктів, продовжується подальше розширення мережі у місті.

GPON – це гігабітна пасивна оптична мережа, завдяки якій інтернет може працювати навіть за відсутності електропостачання у будівлі. Така мережа менш залежить від впливу зовнішніх факторів, оскільки оптичні волокна можуть передавати дані великі відстані без значної втрати сигналу і без активного устаткування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Другий рік ми живемо та працюємо в непередбачуваних умовах. Минулого року українці та українські бізнеси страждали від блекаутів. 2023 року для українських компаній блекаути продовжували залишатися викликом, хоча вже менш серйозним, ніж 2022-го. Тому стабільний інтернет за цей час став необхідністю як для спілкування, так і для роботи. Тому ми вирішили запускати інтернет GPON у багатьох містах України», – сказав директор B2B Київстар Костянтин Вечір.

До кінця березня 2024 року Київстар планує підключити до високошвидкісного інтернету за технологією GPON ще 7 міст. Компанія надаватиме за цією технологією такі сервіси, як фіксований інтернет, передача даних, телефонія; на швидкості 20 Мбіт/с, 50 ​​Мбіт/с та 100 Мбіт/с. Надалі спектр послуг та умов підключення буде розширюватися, детальніше про підключення можна дізнатись тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.