Apple загрожує заборона на використання ще однієї важливої технології в смарт-годинниках

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Про це у своєму новому інформаційному бюлетені Power On повідомив інсайдер і кореспондент видання Bloomberg Марк Гурман. Минулого тижня Федеральний апеляційний суд відхилив прохання Apple про призупинення набуття чинності заборони Комісії з міжнародної торгівлі США (ITC) на продаж смарт-годинників Watch Series 9 і Ultra 2. Заборона була накладена після програшу Apple в патентній суперечці з компанією Masimo про технологію вимірювання рівня кисню в крові. Таким чином Apple змушена відключити на всіх нових смарт-годинниках пульсоксиметр.

Реклама

Гурман вважає, що відключення опції не відштовхне всіх шанувальників Apple від годинника 2023 року. Однак, за його словами, програш Masimo все одно створює для корпорації великі проблеми.

“По-перше, це велика ганьба. По-друге, що набагато важливіше, програш у патентній суперечці ставить для Apple під сумнів реалізацію інших функцій у майбутньому смарт-годиннику”, – написав Гурман.

Зокрема, за його словами, компанія може відмовитися від впровадження виявлення апное уві сні в годиннику 2024 року. Річ у тім, що визначення апное передбачає вимірювання рівня кисню в крові. Тобто для цієї функції годиннику необхідно задіяти пульсоксиметр, використовувати який Apple на території США заборонено.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ