Нова функція в Telegram розчарувала користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі вважають, що розробники торгують конфіденційністю, змушуючи їх купувати Premium-підписку.

Розробники Telegram додали в месенджер низку нових функцій щодо конфіденційності. Не всі вони припали до смаку користувачам, які поспішили звинуватити творців у порушенні їх прав.

Під час останнього оновлення в Telegram з’явилася можливість переглянути час останнього відвідування користувача, навіть якщо воно приховано в налаштуваннях облікового запису – така функція виявилася доступною для власників Premium-підписки. Це враз викликало шквал критики в Мережі: користувачі звинуватили творців месенджера в торгівлі конфіденційністю. «Керівництво месенджера вирішило зробити конфіденційність преміум-функцією? Я вважаю, що це жахлива функція», — цитує одного з англомовних користувачів .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше користувачам можна було бачити час останніх візитів у чатах лише тоді, коли вони самі дозволили доступ до цих даних зі свого боку.

Втім, панікувати виявилося зарано. З’ясувалося, що користувач з Premium-акаунтом може приховати час свого останнього відвідування та бачити цю інформацію у власників стандартних профілів без підписки, лише якщо вони дозволили розкрити її у своїх налаштуваннях.

Що ще додали до Telegram

Це не єдина нова функція, яка з’явилася у месенджері після оновлення. Так, тепер у чатах віч-на-віч можна побачити точний час прочитання останнього повідомлення. При цьому визначити, хто може отримати ці дані, кожен користувач може самостійно зайшовши до налаштувань.

Ті користувачі, які приховали від інших час прочитання повідомлень, не зможуть бачити час прочитання власних послань співрозмовниками. Однак передплата Premium дозволить приховати цю інформацію у себе і переглядати її у користувачів, які зробили її загальнодоступною.

Крім того, Premium-передплатники зможуть обмежити коло людей, яким дозволено надсилати їм особисті повідомлення. Відтепер можна або залишити доступ до ЛЗ для всіх або обмежити його виключно своїми контактами та іншими власниками підписки.

Також тепер у Telegram можна записувати голосові та відео, які видаляються з листування відразу після прослуховування або перегляду. При цьому під час запису аудіо або відео повідомлень їх можна поставити на паузу, а потім відновити її перед відправкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.