Apple знову сплатила штраф на росії: за що цього разу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

В інформаційних повідомленнях, які поширили російські ЗМІ, стверджується, що Apple вже внесла суму штрафу у розмірі 1,1 млрд рублів (приблизно $13 млн) в російський бюджет. Цю інформацію підтверджує Федеральна антимонопольна служба росії.

Реклама

У липні 2022 року служба визнала, що компанія порушила антимонопольне законодавство, забороняючи розробникам iOS-додатків інформувати користувачів про можливість оплати за додатками поза App Store та використання альтернативних методів оплати.

Цікаво, що раніше повідомлялося, що Apple дозволила російським розробникам збирати оплату в обхід App Store, і комісія за це складала 27%, а не звичайні 30%.

Цей штраф — не перший для Apple в росії. Раніше, у лютому минулого року, компанія вже виплатила 906 млн рублів (близько $10 млн) за подібне порушення антимонопольного законодавства за скаргою “Лабораторії Касперського”.

Після початку росією повномасштабної війни Apple заявила про призупинення своєї діяльності на території рф та закриття місцевої штаб-квартири. Однак, за даними російських джерел, компанія ще частково залишається на ринку.

На даний момент Apple не знаходиться в переліку міжнародних спонсорів війни, складеному НАЗК.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоReuters

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ