АМКУ повертає заяву на придбання lifecell французькій компанії NJJ Capital: що сталося

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Антимонопольний комітет України (АМКУ) відхилив заяву французької компанії NJJ Capital про придбання мобільного оператора lifecell та оператора стільникових веж ТОВ «Укртауер». Повідомляється, що причиною є невідповідність документів вимогам відомства.

Турецький телеком-холдинг Turkcell 29 грудня 2023 року оголосив про продаж українського телеком-оператора lifecell та інших компаній французькій NJJ Capital. Того ж дня NJJ Capital подала заяву до АМКУ на придбання понад 50% у статутному капіталі lifecell та ТОВ «Укртауер».

Проте, 12 січня 2024 року АМКУ повернув заяву, вказавши на відсутність вичерпної інформації, необхідної для розгляду. У відповідь на це NJJ Capital повідомила про виправлення документів та наголосила на відданості інвестиціям в український ринок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначимо, що це не перший випадок, коли зовнішні інвестори проявляють інтерес до українських телекомунікаційних активів, але зіткнулися з труднощами через вимоги антимонопольного регулювання.

Нагадаємо, що 4 жовтня 2023 року суд арештував активи підсанкційних російських олігархів, серед яких були lifecell та Київстар. 13 жовтня того ж року суд змінив рішення, наклавши арешт лише на 19,8% статутного капіталу lifecell та 47,85% «Київстар», що належать структурам, пов’язаним із LetterOne.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.