Telegram серйозно оновився: три нові функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Telegram отримав три важливі нововведення, які зробили месенджер ще безпечнішим і конфіденційнішим. Усі нововведення вже доступні користувачам різних мобільних платформ.

Блокування повідомлень

Тепер користувачі можуть вибирати, хто з контактів може написати особисте повідомлення. Функція потрібна, щоб позбутися нав’язливих незнайомців і рекламних спам-ботів. Поки що функція доступна лише Premium-передплатникам.

Щоб активувати фішку, потрібно перейти до «Параметри» > «Конфіденційність» > «Повідомлення». Доступно два варіанти: «Всі» та «Мої контакти та Premium-користувачі». Так, Premium-передплатники можуть писати всім, навіть якщо людина заборонила це робити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перегляд часу прочитання

Раніше користувачі могли за допомогою двох синіх галочок дізнатися, що інша людина прочитала їхнє повідомлення. Тепер співрозмовник може дізнатися, коли саме користувач прочитав лист. Для цього достатньо натиснути на повідомлення – час прочитання з’явиться під реакціями.

Нововведення доступне як для власників Premium, так і для користувачів без підписки.

Дата останнього відвідування

Раніше якщо користувач хотів приховати час відвідування Telegram, він переставав бачити онлайн інших людей. Тобто, якщо користувач робив так, щоб замість «В мережі» було видно «Був у мережі нещодавно», то людина бачила «Була в мережі нещодавно» не тільки у себе, а й у тих, хто не приховував часу свого відвідування.

Тепер Premium-користувачі можуть одночасно приховувати свою активність, не втрачаючи нагоди бачити активність інших. Однак, час останнього відвідування не відображатиметься, якщо користувач по той бік екрану сам заборонив її переглядати.

Усі три нововведення доступні в Telegram (версія 10.6.1). Оновлення вже можуть встановити користувачі iPhone та Android з App Store та Google Play .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.