Apple планує розділити App Store на дві частини

Час читання: < 1 хв.

Apple готується розділити App Store “на дві частини” найближчими тижнями напередодні вимог Європейського союзу, які змусять компанію дозволити встановлення застосунків у регіоні зі сторонніх джерел, повідомляє Марк Гурман із Bloomberg.

Реклама

В останньому випуску своєї розсилки Гурман розповів, що Apple готується внести зміни в App Store в ЄС, щоб відповідати закону про цифрові ринки (DMA), що насувається на регіон. Судячи з усього, найближчими тижнями Apple планує внести зміни відповідно до нових вимог законодавства, зокрема розділити App Store в ЄС і в решті світу. Крайній термін, коли Apple має виконати вимоги DMA, – 7 березня, тож у компанії є трохи більше семи тижнів, щоб провести зміни.

Зараз читають  Apple продемонструвала роботу супутникового зв'язку на iPhone (відео)

Минулого тижня генеральний директор Apple Тім Кук зустрівся з главою антимонопольного відомства Європейського союзу Маргрете Вестагер. Вона нагадала Куку про майбутнє зобов’язання Apple дозволити користувачам встановлювати сторонні магазини додатків і відповідно до DMA.

Apple також буде зобов’язана надати розробникам можливість просувати свої пропозиції за межами App Store і використовувати сторонні платіжні системи. Очікується, що DMA змусить Apple внести низку істотних змін у роботу App Store, FaceTime і Siri в Європі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.