Гурман: Віртуальна клавіатура в Apple Vision Pro “повний відстій”

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Усі, хто стежив за презентацією гарнітури Vision Pro від Apple на WWDC 2023, напевно бачили демонстрацію віртуальної клавіатури. Вона ширяє в повітрі, даючи змогу вводити текст у просторовому обчислювальному середовищі, не знімаючи пристрою.

Реклама

Однак тим, хто планує відмовитися від фізичної клавіатури, можливо, варто притримати її ще деякий час. На думку Марка Гурмана з Bloomberg, віртуальна клавіатура у visionOS 1.0 – це “повний відстій”, і більшість людей захочуть використовувати замість неї звичайну Bluetooth-клавіатуру.

“Віртуальна клавіатура Vision Pro – це повна лажа, принаймні у версії 1.0”, – написав Гурман у сооціальній мережі X. “Вам доведеться тикати в кожну клавішу одним пальцем за раз, як ви робили це до того, як навчилися друкувати. Ніякого чарівного набору тексту в повітрі не існує”.

За словами Apple, кнопки віртуальної клавіатури підняті над поверхнею, щоб імітувати натискання фізичних клавіш, і клавіатура навіть вмикає зворотний зв’язок за допомогою просторових звукових ефектів, щоб “компенсувати відсутню тактильну інформацію”.

Однак, судячи зі слів Гурмана, не схоже, що Apple допрацювала цю технологію до досконалості. Ймовірно, вона неминуче призводитиме до втоми, спричиненої необхідністю тримати руки в повітрі, щоб набирати текст, незалежно від того, що Apple зробить для її поліпшення в майбутніх оновленнях ПЗ. На щастя, Vision Pro може підключатися бездротовим зв’язком до аксесуарів для Mac, включно з Magic Keyboard і Magic Trackpad, для більш традиційного тактильного введення.

Попередні замовлення на Apple Vision Pro за ціною $3499 відкриваються в п’ятницю, 19 січня. У США пристрій надійде в продаж у п’ятницю, 2 лютого, а в Канаді та Великій Британії з’явиться пізніше цього року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: