Google Pixel Launcher дозволить вам вибрати пошукову систему за замовчуванням

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і більшість інших популярних лаунчерів для Android, Pixel Launcher має універсальну функцію пошуку, яка може шукати результати в налаштуваннях, додатках, контактах і в інтернеті вашого телефону – і все це в одному зручному місці. Нещодавно випущена версія Android 14 QPR 2 Beta 3 має нову версію зазначеного лаунчера і досить цікаве приховане меню налаштувань під назвою “Пошукова система”. Його опис досить чіткий і зрозумілий – “Виберіть програму, яку ви будете використовувати для пошуку в інтернеті. Це вплине на пошук і вміст на головному екрані”.

Наразі це все лише припущення, але, схоже, пристрої Pixel незабаром зможуть замінити системну пошукову систему від Google на щось інше, наприклад, Bing або DuckDuckGo. Інформація про це з’явилася у Twitter від @Nail_Sadykov, який є відомим тіпстером у цій сфері, і в твіті також є кілька цікавих подібних відкриттів, пов’язаних з браузером Chrome. Очевидно, користувачі виявили схожі прапорці “Вибір пошукової системи” в браузері та супровідний текст, який припускає, що встановлення цих прапорців вплине на досвід “першого запуску”, пропонуючи користувачеві вибір пошукової системи.

Звичайно, це відкриває двері для всіляких можливих спекуляцій, але ми хотіли б нагадати, що Google наразі є фігурантом великої антимонопольної справи за позовом Міністерства юстиції США та генеральних прокурорів восьми штатів. Справа полягає у звинуваченні компанії Google, яка володіє монополією на ринку пошукових систем від 90% до 95%, у тому, що вона здійснює монополію, перекриваючи майже всі шляхи, за допомогою яких споживачі могли б знайти іншу пошукову систему. Ви можете побачити, як це можна обґрунтувати, враховуючи, що пошуковий гігант все ще платить 10 мільярдів доларів на рік компанії Apple за те, щоб Google залишався пошуковиком за замовчуванням в iOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей новий крок з боку Google може бути пов’язаний зі зростаючим юридичним тиском. Крім того, варто поставити собі питання, чи це останній шлях атаки на передбачувану “монополію” Google, враховуючи триваючу боротьбу за Play Store.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

ДЖЕРЕЛОGSMArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.