Microsoft обігнала Apple як найдорожчу компанію світу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні Microsoft обігнала Apple як найдорожчу публічну компанію світу за ринковою вартістю. Ціна акцій Apple впала лише на один відсоток, що дозволило Microsoft з невеликим відривом випередити Apple з вартістю 2,87 трильйона доларів.

Microsoft ненадовго обганяла Apple як найдорожчу компанію з 2018 року, востаннє – у 2020 та 2021 роках, коли занепокоєння щодо дефіциту ланцюгів поставок знизило ціну акцій Apple, а бум віддаленої роботи зміцнив позиції Microsoft. За останній рік підтримка Microsoft інструментів штучного інтелекту через підтримку OpenAI допомогла підвищити її вартість, тоді як еквівалентні пропозиції від Apple були помітно відсутні.

У листопадовому звіті про прибутки Apple результати продажів не виправдали очікувань, оскільки попит на iPad і носимі пристрої виявився нижчим, ніж очікувалося. Доходи від продажу комп’ютерів Mac також значно впали порівняно з попереднім роком. Ще невідомо, як реакція на гарнітуру Vision Pro вплине на ринок, але очікування відносно низькі через низькі прогнози продажів і високу ціну пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.