Microsoft обігнала Apple як найдорожчу компанію світу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Сьогодні Microsoft обігнала Apple як найдорожчу публічну компанію світу за ринковою вартістю. Ціна акцій Apple впала лише на один відсоток, що дозволило Microsoft з невеликим відривом випередити Apple з вартістю 2,87 трильйона доларів.

Реклама

Microsoft ненадовго обганяла Apple як найдорожчу компанію з 2018 року, востаннє – у 2020 та 2021 роках, коли занепокоєння щодо дефіциту ланцюгів поставок знизило ціну акцій Apple, а бум віддаленої роботи зміцнив позиції Microsoft. За останній рік підтримка Microsoft інструментів штучного інтелекту через підтримку OpenAI допомогла підвищити її вартість, тоді як еквівалентні пропозиції від Apple були помітно відсутні.

У листопадовому звіті про прибутки Apple результати продажів не виправдали очікувань, оскільки попит на iPad і носимі пристрої виявився нижчим, ніж очікувалося. Доходи від продажу комп’ютерів Mac також значно впали порівняно з попереднім роком. Ще невідомо, як реакція на гарнітуру Vision Pro вплине на ринок, але очікування відносно низькі через низькі прогнози продажів і високу ціну пристрою.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: