Нове покоління: офіційно представлений Wi-Fi 7

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Wi-Fi Alliance анонсував Wi-Fi 7 на виставці CES 2024. Зараз розповімо, що це означає для користувачів.

Що за Wi-Fi 7?

Стандарт підтримує важливі оновлення технології.

Швидший Wi-Fi : Wi-Fi 7 забезпечує максимальну пропускну здатність до 40 Гбіт/с і 46 Гбіт/с [PDF], що майже в чотири швидше, ніж у Wi-Fi 6 (9,6 Гбіт/с).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Канали Wi-Fi 320 МГц : Wi-Fi 7 підтримуватиме ширшу смугу пропускання каналу, до 320 МГц, порівняно з максимальною шириною 160 МГц у Wi-Fi 6. Це забезпечує більш ефективну передачу даних та значно збільшує пропускну здатність.
  • Багатоканальна робота : MLO дозволяє пристроям передавати та отримувати дані в декількох діапазонах частот одночасно, підвищуючи надійність та зменшуючи затримку між вашими пристроями. MLO є однією з найцікавіших розробок Wi-Fi 7, оскільки вона значно збільшить обсяг обробки даних, доступний між вашим маршрутизатором і пристроями.
  • Модуляція високого порядку : Wi-Fi 7 підтримуватиме 4K QAM (квадратурну амплітудну модуляцію), що забезпечує приріст швидкості передачі на 20% порівняно з 1024 QAM, яка використовується у Wi-Fi 6.

А конкретніше, ніж Wi-Fi 7 краще?

Зібрали дані в одній таблиці.

Настав час бігти в магазин за новими пристроями?

Звичайно, ні. Теоретично характеристики Wi-Fi 7 прекрасні, але стандарт тільки-но з’явився, і деякі гаджети його підтримують.

Втім, нові технології так швидко входять у наше життя, що, можливо, вже варто задуматися про покупку нових пристроїв у найближчому майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.