Розпочато сертифікацію пристроїв із підтримкою Wi-Fi 7. Чому це важливо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Wi-Fi Alliance оголосила про початок сертифікації пристроїв, які підтримують Wi-Fi 7. Генеральний директор організації Кевін Робінсон розповів виданню The Verge, що буде з уже наявними гаджетами з підтримкою цього протоколу, і чим Wi-Fi 7 кращий за попередню версію.

Під час сертифікації експерти перевірять, як нові гаджети взаємодіють з іншими пристроями, і чи стабільно при цьому працюють. Наявні на ринку роутери з Wi-Fi 7 теж піддадуться тестуванню, результати якого будуть опубліковані. Якщо вони не пройдуть перевірку, то їх не знімуть із продажу, але споживач знатиме, що вони працюють із новим стандартом не так добре, як могли б.

Wi-Fi 7 пропонує вдвічі більшу пропускну здатність каналу порівняно з попередником – 320 МГц замість 160, що в теорії дає понад 2 Гбіт/с сумарно у всіх діапазонах. Стандарт також підтримує технологію Multi-Link Operation (MLO), яка об’єднує бездротові канали 2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц в один. Це забезпечує більшу швидкість і стабільність, оскільки вихід з одного діапазону не означає, що пристрою доведеться витрачати час на перехід в інший.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, завдяки MLO зникне затримка відправки пакетів, яка виникала через черговість підключених пристроїв (коли клієнти мережі відправляють пакети один за одним). Робінсон розповів журналістам, що за одночасної доступності всіх трьох діапазонів існує “дуже, дуже висока ймовірність негайного надсилання пакетів”.

Утім, не кожен роутер буде підтримувати таку функціональність (що і відобразиться в результатах сертифікації). Наприклад, виробник може реалізувати підключення тільки до двох каналів, тому підтримка Wi-Fi 7 не означає, що пристрій автоматично користується всіма перевагами нового стандарту. Представники Wi-Fi Alliance також зазначили, що старі пристрої не отримають прямої вигоди від нових роутерів – останні зараз варто розглядати як заділ на майбутнє.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.